Bogdan Tanjević: Dragi Sabe bit ćeš dio mog života dok ja budem durao

Radiosarajevo.ba
Bogdan Tanjević: Dragi Sabe bit ćeš dio mog života dok ja budem durao
Komemoracija Sabitu Hadžiću, bivšem košarkašu i selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine održana je danas u sarajevskom Domu mladih.

Od legende košarke u Bosni i Hercegovini oprostili su se članovi porodice, bivši saigrači, rivali na parketu, treneri, prijatelji, sportisti druge osobe iz društvenog i javnog života Bosne i Hercegovine.

Komemoraciju je otvorio Mirsad Đonlagić koji je istaknu kako je Hadžić svojim radom i sportskim i ljudskim osobinama zadužio bosanskohercegovačku košarku.

Komemoraciji je prisustvovao i trener Sabita Hadžića iz sarajevske Bosne s kojom je 1979. godine postao prvak Europe - Bogdan Boša Tanjević.

"Sa Sabetom sam imao dugotrajni odnos, on je moj brat, moje dijete. Dugo godina sam se brinuo o njegovom životu. Njegova je uloga bila teža. Morao je raditi za dvojicu, morao je svoj talenat odložiti za neko drugo vrijeme. Mnogi su ga smatrali igračem za odbranu, aki kada više nije bilo Mirze i Varaje zabio je po 35 poena i to protiv Barcelone u Kupu šampiona.

Uvijek sam tražio da igrači odvoje 20 posto od svog ega, a Sabe je davao 70 ili 80 posto. Ovo mi je treći put da svoje igrače pratim na onaj svijet, iako sam se nadao da će oni mene ispratiti. Volio bih da je tu. Volim što vidim sve njegove drugove. Nismo se čuli posljednje dvije-tri godine, ali sam znao da je pažen od supruge. Dragi moj Sabe bit ćeš dio mog života dok ja budem durao", istaknuo je Bogdan Tanjević.

Dženaza Sabitu Hadžiću bit će klanjana danas ispred Centralne džamije u Hrasnici u 15 sati i 30 minuta, a Hadžić će biti ukopan na mezarju Kovači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije