Još jednom oduševio: Stephen Curry pogodio 103 "trica" u nizu

0
Radiosarajevo.ba
Još jednom oduševio:  Stephen Curry pogodio 103 "trica" u nizu
Twitter / Stephen Curry

NBA zvijezda Stephen Curry je fantastičan šuter. Vidjelo se to na mnogim utakmicama, ali snimak sa posljednjeg treninga njegovog Golden State Warriorsa mnoge je ostavio u čudu. 

Šutirao je "trice" pet minuta... i nijednu nije promašio.

Tačnije, pogodio ih je 103 u nizu. 

Curry ima 32 godine i vratio se takmičarskim nastupima u najjačoj ligi svijeta nakon što je prošlu sezonu propustio zbog povrede. Tri puta je bio šampion, u dva navrata MVP lige, šest puta učesnik Ol-stara, jednom najbolji košgeter NBA, a jednom i pobjednik takmičenja u šutiranju "trica". 

U NBA ligi je dao najviše "trojki" u pet uzastopnih sezona, od 2013. do 2017, rekorder je NBA po dalekometnim pogocima u jednom šampionatu (402), a i po "trojkama" u jednom meču finala (devet).

Priliku da na utakmici pokaže svoju magiju imat će u noći s nedjelje na ponedjeljak (2 sata po srednjeeuropskom vremenu) protiv Chicago Bullsa.

Prema ponudi kladionice MOZZART "Ratnici" su favoriti. Kvota na njihovu pobjedu je 1,65, a na trijumf Bullsa 2,50. na nerješen rezultat kvota je 13,0.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART možete naći na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije