Nije sve gotovo dok Curry ne kaže: Steph vratio sve igrače u Oracle Arenu

Radiosarajevo.ba
Nije sve gotovo dok Curry ne kaže: Steph vratio sve igrače u Oracle Arenu
Foto: EPA-EFE / Nije sve gotovo dok Curry ne kaže: Steph vratio sve igrače u Orackle Arenu

Golden State je izborio šesti meč finala NBA lige sa Torontom. Ratnici su u petoj utakmici slavili nakon velike drame sa 106:105 i tako smanjili vodstvo Raptorsa na 2:3.

Curry i društvo su i ranije mogli osigurati pobjedu, vodili su u nekoliko navrata i sa 12 poena, ali su nekako igrači Toronta uspijevali da se vrate, čak su imali i šut za pobjedu i titulu – Lowry nije pogodio.

Kevin Durant se vratio na teren. No, početkom druge četvrtine ponovo se povrijedio. Durant nije bio na raspolaganju još od 8. maja, ali je odlučeno da pokuša se vratiti na parket u petoj utakmici.

Presudno je bilo da se Kawhi Leonard mučio tokom cijele utakmice. Vidjeli smo ga tek na kraju susreta, kada je uvezao 10 poena, ali ga nije bilo kada se šutiralo za naslov. Lowry je pogodio za 105: 106 i sa zvukom sirene pucao za NBA naslov – promašio je.

Ratnike je tako, bez Duranta, po šeste utakmice i povratka u Oracle Arenu predvodio Steph Curry sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija.

Bolji od ostalih bio je DeMarcus Cousins koji je završio sa 14 poena, a Dramond Green je bio na dvije asistencije od tripl- dabla (deset poena i skokova, osam asistencija). Durant je za 11 minuta i 57 sekundi postigao je 11 poena, uz dva skoka.

Kod Kanađana, Leonard je ubacio 26 poena, uz 12 skokova, šest asistencija, dok je Kyle Lowry stao na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija. Pratio ga je jedino Mark Gasol (17).

Šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka, duel je zakazan za 3 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije