Jokić neće imati priliku da brani titulu: Timberwolvesi se digli iz pepela i izbacili Nuggetse

0
Radiosarajevo.ba
Jokić neće imati priliku da brani titulu: Timberwolvesi se digli iz pepela i izbacili Nuggetse
Foto: Minnesota Timberwolves / Anthony Edwards i Karl Anthony Towns su predvodili Timberwolvese

Denver Nuggetsi su izgubili od Minnesota Timberwolvesa rezultatom 98-90 u Ball Areni u nedjelju u sedmoj utakmici. Nadali su se da će postati tek šesta NBA ekipa koja je uspjela preokrenuti rezultat u plej-ofu nakon što su gubili 0-2 nakon poraza kod kuće u prve dvije utakmice. To se nije desilo i sada je sezona Denvera završena.

Nuggetsi su postali peta uzastopna ekipa koja brani titulu, a nije uspjela stići do konferencijskog finala. Uz nevjerovatna 24 poena Jamala Murraya u prvoj polovini utakmici, Nuggetsi su došli do vodstva od 53-38 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu su se Wolvesi okrenuli svojoj odbrani, najčvršćoj u NBA-u, kako bi se vratili u igru, te su završili četvrtinu serijom od 28-9 i približili se na 67-66 uoči četvrte četvrtine.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Rudy Gobert je dao Wolvesima prvo vodstvo još od prve četvrtine košem na početku četvrte četvrtine, a kada je Karl-Anthony Towns dobio peti faul, Naz Reid, najbolji šesti igrač NBA-a, pomogao je da Minnesota ostane u prednosti. U jednom ključnom trenutku koji je počeo sa Minnesotom u vođstvu 85-82, Reid je imao dva slobodna bacanja i zakucavanje prije nego što je dodao Edwardsu za šut za tri poena koji je prelomio utakmicu i doveo Wolvese u vođstvo 92-82 sa tri minute preostalog vremena.

Murray strijelac je bio najbolji Denver Nuggetsa sa 35 poena. Nije pomogla Nuggetsima ni fenomenalna partija Nikole Jokića koji je ubilježio double-double i meč završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija.

Trener Nuggetsa Michael Malone je prije početka utakmice rekao da ne misli da će sedma utakmica biti razbijanje kao što su bile druge, treće i šeste utakmice. Mislio je da će biti neizvjesno do kraja, ali "možda i ne jer je ovo jedna od najčudnijih serija u kojoj sam ikada bio."

Veliko prokockano vodstvo Nuggetsa samo je dodatno doprinijelo čudnosti serije, objavio je CBS.

Wolvesi će igrati protiv Dallas Mavericksa u sljedećoj rundi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije