Jedna od najvećih senzacija u historiji košarke desila se sinoć u Las Vegasu

0
Radiosarajevo.ba
Jedna od najvećih senzacija u historiji košarke desila se sinoć u Las Vegasu
Foto: Twitter / Jedna od najvećih senzacija u historiji košarke desila se sinoć u Las Vegasu

U prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre, Amerikanci su u Las Vegasu poraženi od Nigerijaca s 90:87.

To im je bio tek treći poraz u prijateljskim utakmicama otkad je originalni "Dream team" formiran 1992. godine, a prvi od afričke selekcije.

Nigerijci su 'tricama' raznijeli Amerikance, postigli su ih čak 20, a pritom su fizički izvrsnom odbranom zaustavili najveće zvijezde favorita.

Primjera radi, Kevin Durant je bio najefikasniji američki reprezentativac, ali je do 17 poena došao šutirajući svega 4/13 iz igre. Jayson Tatum je ubacio 15 poena, uz sedam skokova, dok je Damian Lillard završio meč s 14 poena i četiri asistencije.

Nigerijce je predvodio član Miami Heata, Gabe Vincent, sa šest 'trica' i 21 poenom, a izvrsno je odigrao i Kayleb Agada, strijelac 17 poena.

"Znate, nekako mi je drago što se ovo dogodilo. Ovo, naravno, nama ništa neće koristiti ako ne izvučemo pouke iz onoga što se dogodilo. I, to bi moglo biti najvažnije što će nam se dogoditi ovog leta. Nigerijci su nas fizički nadjačali ovog puta, a na nama je da vidimo i zašto smo primili onoliko trica", rekao je selektor američke reprezentacije Gregg Popović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije