Jedan od najboljih mečeva Eurolige ikada: Džanan Musa odigrao utakmicu karijere

2
R. R.
Jedan od najboljih mečeva Eurolige ikada: Džanan Musa odigrao utakmicu karijere
Foto: EPA / Džanan Musa

Ekipa Real Madrida slavila je pobjedu u Španiji (130:126) nakon dramatičnih produžetaka utakmice 19. kola Eurolige protiv Anadolu Efesa.

Košarkaši Real Madrida su bolje otvorili meč te su stekli prednost u prvoj četvrtini od sedam razlike (25:19). Svima se činilo da će Madriđani i ovu utakmicu rutinski riješiti.

Anadolu Efes se međutim "probudio" i uspio na poluvrijeme otići samo sa dva poena zaostatka (38:36).

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Nastavak meča donio je preokret Efesa koji je sjajno igrao i pogađao sa svih pozicija, ali Španci se nisu dali šokirati te su uspjeli i ovu četvrtinu okrenuti u svoju korist.

Posljednji dio meča bio je u egalu te su se obje ekipe smjenjivale u vodstvima. Ipak regularni dio susreta nije bio dovoljan da se sazna pobjednik.

Za sjajnu igru Real Madrida zaslužan je Džanan Musa koji je uspio postići nevjerovatnih 30 poena i tako odveo svoj tim u produžetke.

Produžetak je donio podjednako uzbudljivu atmosferu i nijedna ekipa nije odustajala od pobjede (91:91).

Sjajna igra obje ekipe odvela je meč u drugi produžetak u kojem je nastavljena neizvjesnost. Efes je u jednom trenutku vodio devet razlike i svi su mislili da će utakmica biti zavšena, ali su Španci pokazali šampionski karakter te su izborili i treće produžetke.

U nastavku je oslabio tempo jer su igrači osjećali veliki umor, ali to ih nije spriječilo da naprave novu dramu koja je ušla u četvrti produžetak.

Na kraju drame Real Madrid je slavio pobjedu (130:126), a Musa je završio partiju sa 40 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije