Izabrane petorke za All-star utakmicu, Dončić i Jokić u startnoj postavi

0
Radiosarajevo.ba
Izabrane petorke za All-star utakmicu, Dončić i Jokić u startnoj postavi
Foto: EPA-EFE / All star / Arhiva

Na osnovu broja glasova navijača, košarkaša i novinara, određeni su NBA igrači koji će činiti prve petorke na All-Star utakmici u Atlanti 7. marta.

Kapiteni ekipa, koji će 4. marta od tih istih košarkaša birati svoje saigrače u startnim postavama, bit će LeBron James i Kevin Durant.

Ova dva superstara su osvojila najviše glasova u dvije konferencije.

Ekipa zapada - undefined

Foto: Prtscr/Twitter: Ekipa zapada

Tu su i dva igrača iz našeg regiona, Nikola Jokić i Luka Dončić, a pored njih i Jamesa, na Zapadu su za All-Star meč još izabrani Steph Curry i Kawhi Leonard.

U Istočnoj konferenciji, pored Duranta, najviše glasova su osvojili Giannis Antetokounmpo, Bradley Beal, Joel Embiid i Kyrie Irving, piše scsport.

Ekipa Istoka - undefined

Foto: Prtscr/Twitter: Ekipa Istoka

Inače, sinoć je odigrano i nekoliko NBA utakmica. LeBron James je postigao 32 poena protiv Brooklyn Netsa i postao tek treći igrač u historiji lige s više od 35.000 poena (uz Malonea i Abdul-Jabbara).

Ipak, to nije bilo dovoljno da njegovi Los Angeles Lakersi izbjegnu poraz od gostiju iz Njujorka (98:109), koje je do trijumfa predvodio James Harden (23 poena, 11 asistencija).


Rezultati NBA lige:

LA Lakers – Brooklyn 98:109

Sacramento – Miami 110:118

Milwaukee – Toronto 96:110

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije