Hrabre Zmajice su učinile sve, ali Francuska je bila prejaka u četvrtfinalu

7
Radiosarajevo.ba
Hrabre Zmajice su učinile sve, ali Francuska je bila prejaka u četvrtfinalu
Foto: EPA-EFE / BiH - Francuska

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u četvrtfinalu Eurobasketa od selekcije Francuske sa 80:67.

Naše košarkašice imale su izuzetno težak posao u četvrtfinalu jer su igrale protiv jednog od glavnih favorita za zlato. Pored toga, u prilog nam svakako nije išla ni činjenica da smo pola sata pred meč ostali bez Marice Gajić koja je imala problema sa povredom lista.

I u takvim okolnostima naše djevojke su odigrale zaista sjajan meč. Gotovo tokom cijele prve četvrtine imali smo prednost od dva do maksimalnih pet poena. Ipak, Francuskinje nas stižu i uz zvuk sirene dolaze do vodstva od 18:16 nakon prvih 10 minuta.

BiH - Francuska - undefined

Foto: EPA-EFE: BiH - Francuska

U drugoj dionici, kao u prvoj, u životu nas je držala Janquel Jones koja je već sredinoim tog perioda imala 13 skokova i 15 poena. Držali smo se i u drugom periodu do samog kraja, a onda su naše rivalke otišle na maksimalnih plus osam (39:31) čine je i okončano prvo poluvrijeme.

Po samom izlasku iz svlačionice Francuska je ubrzala igru i pokazala koliko dobru ima reprezentaciju. Vrlo brzo je domaća selekcija pogodila nekoliko šuteva i otišla čak na plus 16. U tim trenucima je sve djelovalo kao izgubljeno, ali naše cure su, predvođene fantastičnom Jones, ubacile u brzinu više i brzo se vratile na svega minus pet.

BiH - Francuska - undefined

Foto: EPA-EFE: BiH - Francuska

Selektor Francuske zove minut odmora nakon čega njegove izabranice ponovo prave seriju poena i odlaze na plus 13. Da stvari po nas budu najgore moguće pobrinula se Marine Johannes koja je poogodila trojku od tablu za plus 16.

U posljednjoj dionici naše košarkašice se nisu predavale. Kako smo to i navikli od njih, borile su se kao lavice. Ipak, protivnik je bio pretežak a osjetilo se i odsustvo naše velike zvijezde Marice pa je povratak bio praktično nemoguć.

BiH - Francuska - undefined

Foto: EPA-EFE: BiH - Francuska

Na kraju je Francuska slavila sa 80:67 i igrat će u polufinalu protiv Bjelorusije koja je u istom terminu pobijedila Švedsku.

Za našu selekciju slijedi također vrlo važan meč i to protiv Švedske. Pobjednik će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Za kraj dodajmo da su najefikasnije u redovima pobjednica bile Sandrine Gruda i Marine Johannes sa po 15 poena, dok je kod nas briljirala Janquel Jones sa 29 poena i 24 skoka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije