Historijski uspjeh Sparsa: Sarajevski tim savladao Podgoricu

0
Radiosarajevo.ba
Historijski uspjeh Sparsa: Sarajevski tim savladao Podgoricu
FOTO: Facebook / Ekipa Spursa

Košarkaši Sparsa ostvarili su historijski uspjeh.

Po prvi put od osnivanja kluba, sarajevski tim igrat će finale Druge ABA lige te imati priliku izboriti direktan plasman u najviši rang regionalne košarke, piše Scsport.ba.

Izabranici Miodraga Kadije i u revanš susretu polufinala savladali su ekipu Podgorice, u čijem se gradu i odigrava završnica takmičenja. Podsjetimo, prije dva dana Sarajlije su slavile sa 72:64, a danas su ostvarile trijumf od 74:59.

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno u kojem smjeru će se odvijati meč (17:6). Spars je konstatno dizao razliku, da bi na poluvremenu imao ogromnu prednost od 46:23.

Crnogorci se ipak vraćaju u meč, važnost susreta i umor su u jednom trenutku usporili bh. predstavnika, te Podgorica uspjeva prići na 65:57 šest minuta prije završetka susreta. No, to je bilo sve od domaće ekipe, Spars je zaustavio nalet Podgoričana te rutinski priveo utakmicu kraju.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je reprezentativac BiH Kenan Kamenjaš (23 poena, 11 skokova), pratli su ga Almir Hasandić i Gediminas Orelik (po 17 poena).

Kod crnogorske ekipe najefikasniji je bio Mikaile Tmušić (12 poena).

Protivnika u finalu Spars će saznati sutra, to će biti bolji iz duela Studentskog centra i Mladosti iz Zemuna (prvi meč 86:85).

Podsjetimo, prvak Druge ABA lige automatski ulazi u viši rang, dok će finalista igrati baraž protiv pretposljednje ekipe ABA lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije