U saobraćajnoj nesreći poginuo mladi košarkaš

0
Radiosarajevo.ba
U saobraćajnoj nesreći poginuo mladi košarkaš
Screenshot: YouTube / TerrenceClarke

Mladi košarkaš (19) prošao je kroz crveno i sudario se s automobilom koji je pokušao skrenuti lijevo. Automobil Terrencea Clarkea tad se od udarca odbio u rasvjetni stub , a mladić je u bolnici preminuo zbog povreda.

"U potpunosti sam potresen i zgrožen. Mladić kojeg smo svi voljeli i koji je pred sobom imao velike snove i nade prerano nas je napustio. Bio je predivno dijete, netko tko vas je odmah osvojio s osobnošću, osmijehom i veseljem. Ljudi su išli prema njemu, a vijest da smo ga izgubili je toliko teško shvatiti. U šoku smo",  rekao je nakon tragedije trener košarkaške momčadi Kentuckyja John Calipari.

Trebao je graditi karijeru na najvećoj svjetskoj košarkaškoj sceni, ali jedan nepromišljeni trenutak koštao ga je - života. Mladi Terrence Clarke (19) je u 14 sati po lokalnom vremenu napravio pogrešku koju više ne može ispraviti. Naime, prošao je kroz crveno i sudario se s automobilom koji je skretao lijevo, piše 24sata.hr.

"Nakon što je skrivio sudar, njegov se auto odbio u rasvjetni stub pa u zid. Mladić je prevezen u bolnicu Northridge gdje je podlegao povredama",  rekao je glasnogovornik policije Los Angelesa.

Porodica, prijatelji i saigrači oprostili su se od prerano preminulog košarkaša koji je trebao učestvovati na ovogodišnjem NBA draftu.

"Riječi ovo ne mogu opisati, čovječe. Želio bih te zagrliti po posljednji put, brate" - riječi su njegovih saigrača.

Ove je godine na Kentuckyju zabijao u prosjeku 10 poena uz tri skoka u sedam utakmica, nakon što je propustio 17 utakmica zbog povrede stopala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije