Goran Ikonić ponovo u Bosni, Kinđetov memorijal sredinom septembra

Radiosarajevo.ba
Goran Ikonić ponovo u Bosni, Kinđetov memorijal sredinom septembra
U domu evropskog prvaka iz prijestolnice Bosne i Hercegovine, KK Bosna, održana je danas press konferencija na kojoj je predstavljen novi-stari košarkaš Studenata.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, protekle sezone s dosta uspjeha nastupao je za švicarski Monthey u koji je stigao iz Steaue.

"Drago mi je da sam ponovo u Sarajevu. Klub se ponovo diže, znamo svi šta se dešavalo u prethodnom periodu. Prepoznao sam viziju kluba i želim da kažem da sam stigao da pomognem klubu za što bolje rezultate i da pomognem mladim igračima oko njihovog razvoja. Nadam se da ćemo uspjeti u namjeri da vratimo publiku u Skenderiju", rekao je Ikonić na press konferenciji.

Vrijedi istaći da je u timu Bosne ostao i Saša Vasiljević, a i u narednoj sezoni će trener tima biti Dušan Gvozdić.

Najavljen je i predstojeći Memorijal Mirza Delibašić, koji će biti održan od 15. do 17. septembra u dvorani Mirza Delibašić. Ekipe učesnice na ovogodišnjem Memorijalu, pored KK Bosna bit će: KK Cedevita iz Zagreba, MZT Skoplje i Budućnost Podgorica.

Kako je rekao direktor kluba, Damir Krupalija ljubitelji košarke u našem gradu imat će priliku da vide kvalitetnu košarku, a svakako i prilika da se KK Bosna odmjeri i s drugim ekipama.

Krupalija je dodao da ekipa s pripremama kreće 22. avgusta, i da bi kostur ekipe trebao biti prisutan od samog starta priprema. Kako je naveo direktor Studenata, Liga 12 bi trebala početi polovinom oktobra te navedeni period bi trebao biti sasvim dovoljan da se ekipa spremi za početak sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije