Euroliga: Real Madrid slavio pobjedu, Džanan Musa bivšem timu ubacio deset poena

0
Radiosarajevo.ba
Euroliga: Real Madrid slavio pobjedu, Džanan Musa bivšem timu ubacio deset poena
Foto: Anadolija / Anadolu Efes - Real Madrid

Večeras se igraju četiri utakmice drugog kola košarkaške Eurolige, a u centru pažnje je duel između Anadolu Efesa i Real Madrida.

Real Madrid je slavio pobjedu u gostima kod turske ekipe rezultatom 103:80. Ako je u prvoj četvrtini bilo nekih naznaka da bi mogli gledati izjednačenu i neizvjesnu utakmicu, već u drugoj "kraljevski klub" je napravio značajnu prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice. Real Madrid je u istom ritmu nastavio i u drugom poluvremenu, te je ubilježio drugu pobjedu u dva kola, dok je za Anadolu Efes ovo bio drugi poraz u dva kola.

U timu Real Madrida najbolji je bio Guerschon Yabusele sa 22 postignuta poena, četiri asistencije i osam skokova. Bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa je postigao deset poena, imao je jednu asistenciju i tri skoka. U redovima Anadolu Efesa najefikasniji je bio Darius Thompson sa 20 postignutih poena, pet asistencija i sedam skokova.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Real Madrid narednu utakmicu igra protiv Zalgirisa na svome terenu, dok će Anadolu Efes ugostiti Lyon, piše SCsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije