Džanan Musa za Radiosarajevo.ba: Još ne razmišljam o NBA-u

Mirza Islamović
Džanan Musa za Radiosarajevo.ba: Još ne razmišljam o NBA-u
Džanana Musu mnogi vide kao jednog od najvećih košarkaških dragulja s ovih prostra. Iako mu je tek 18., u redovima Cedevite ove sezone igra sve više i ima sve veću ulogu u timu.

Zagrebački sastav u krugu je glavnih favorita za titulu u ABA ligi, a kako sada stvari stoje za pehar će voditi borbu sa Crvenom zvezdom i Budućnosti.

Musine igre prate skauti sa svih strana i očekuje se da će se pojaviti na NBA draftu 2018. Prije par dana Sports Illustrated naveo je da će Musu kao 14 izbor birati New York Knicksi, a dan kasnije ESPN ga je svrstao na 11. mjesto.

No kako je kazao za Radiosarajevo.ba, Musa se trenutno time ne opterećuje.

"Još uvijek o tome ne razmišljam na taj način. Sa dosta skauta su ljudi oko mene obavili razgovore, i odluka o tome tek treba da bude donesena. Skoncentrisan sam na igre u Cedeviti, a šta će biti kasnije vidjećemo", kaže Musa.

Cedevita je s omjerom 7-3 treća ekipa regionalne lige, a u subotu je u Beogradu derbi kada idu na noge Partizanu.

"Sigurno da je tim dosta sazrio. Imamo vrhunskog trenera, a moja uloga u timu je posljedica tima i rada kojeg nadograđujem svakog dana. Svaki od nas daje sve od sebe da bi ove sezone osvojili titulu. Stoga i protiv Partizana idemo na pobjedu, mada nas bez sumnje očekuje vrlo težak meč", mišljenja je Musa koji je zadovoljan polovičnim učinkom u prve dvije utakmice kvalifikacija za SP u grupi E.

Pod vodstvom Duška Vujoševića u Skenderiji je poražena Rusija, dok je u Francuskoj upisan poraz.

"Dobar smo rezultat ostvarili. Bez obzira što je druga utakmica protiv Francuske za zaborav, mislim da imamo kvalitet da prođemo prvi krug, a u sljedećem idemo da se borimo pa šta bude. Trener Vujošević je vrhunski stručnjak, treninzi su veoma zahtjevni, ali to je ono u čemu uživam jer volim da pomjeram granice", kazao nam je krilni igrač BiH.

Cedevita dobro gura i u Eurocupu, gdje nakon sedam kola ima četiri pobjede. U četvrtak su u Zagrebu pobijedili Darušafaku 89:83, a Musa je ubacio 11 koševa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije