Džanan Musa o povratku u NBA: 'Kad oni zovu, nikada ne znaš'

0
Radiosarajevo.ba
Džanan Musa o povratku u NBA: 'Kad oni zovu, nikada ne znaš'
Foto: Twitter / Džanan Musa

Džanan Musa, košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i Real Madrida, igra još jednu fantastičnu sezonu za Kraljeve. 

Musa u ACB ligi postiže 13.5 poena u prosjeku, dok je u Euroligi na sličnih 13.7 poena po utakmici. Po obje statistike je lider Real Madrida, najtrofejnijeg kluba u Europi.

Ipak, postavljaju se pitanja o budućnosti našeg Zmaja. Tačnije, da li će se Musa vratiti u NBA? U razgovoru za BasketNews, Džanan Musa je komentarisao svoju budućnost i potencijalni povratak u SAD. 

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

"Uvijek ima razgovora u vezi sa povratkom u NBA ligu, ali smo se dogovorili da je za mene sada najbolje da ostanem fokusiran na ovu sezonu i pokušam da osvojim Euroligu. Kada vrijeme dođe, sjest ćemo i razgovarati, kada NBA tim zove nikad ne znaš, ali sretan sam ovdje, momci su dobri prema meni i ne bih ništa sada da pričam jer ne želim da ih izdam. Vjeran sam momak. I zato sam koncetrisan na Real Madrid", rekao je Džanan Musa. 

Dodao je još: "Bio sam premlad. Imao sam 18-19 godina. Tijelo i um nisu bili spremni za NBA. Da budem iskren, nisam ni dobio priliku koju sam želio, ali to je NBA biznis. Sad imam to iskustvo i kada bih se vratio neke stvari bih drugačije radio." 

Podsjetimo, Džanan Musa je u NBA ligi odigrao dvije sezone, odnosno 49 utakmica. Za Brooklyn Netse (koji su ga uzeli kao 29. izbora na NBA Draftu 2018. godine) je u prosjeku postizao 4.3 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije