Đurasović: Zaslužujemo da igramo treću utakmicu

Fena
Đurasović: Zaslužujemo da igramo treću utakmicu
Košarkaši Zrinjskog iz Mostara sutra će na svom terenu protiv Bosne Royal igrati drugi meč polufinala playoffa Prvenstva Bosne i Hercegovine.

U prvom polufinalnom meču Bosna Royal je prije tri dana u Sarajevu savladala Zrinjski sa 74:66, a Mostarci će sutra dati sve od sebe da izbore treću, odlučujuću utakmicu koja bi se ponovo igrala u KSC Skenderija u Sarajevu.

Na današnjoj konferenciji za medije košarkaš Zrinjskog Mario Petrić osvrnuo se na ovosezonske duele protiv Bosne Royal.

"Po ko zna koji put igramo protiv Bosne, između nas nema tajni. Mislim da je u prošlom meču zakazao naš napad, šut nas nije služio kao u prethodnim utakmicama. To je segment igre koji moramo popraviti u sutrašnjem duelu da bi ostvarili dobar rezultat. Pozivam publiku da nas podrži i bude naš šest igrač, kako bismo nastavili seriju u Sarajevu", rekao je Petrić.

Igrač mostarskog kolektiva Božo Đurasović podsjeća da je Zrinjski u ovoj sezoni dva puta pobijedio Bosnu na svom terenu, te da nema razloga da se takav ishod ne ponovi i sutra.

"Najbitnije je da sutra uđemo u utakmicu s velikom energijom. Moramo prije svega biti jaki u odbrani i duelima, a takva igra bi donijela i dobar napad. Igrali smo protiv Bosne u Sarajevu u posljednje dvije utakmice i oba puta nam je malo falilo da dođemo do pobjede, pogotovo u posljednjem meču Lige 6. Zaslužujemo da izborimo treću utakmicu", izjavio je Đurasović.

Dodao je da ekipa Zrinjskog ne osjeća veliki pritisak pred ovaj meč, već da svi igrači žele da prikažu dobru košarku i da su ravnopravan protivnik ekipi Bosne Royal.

Susret Zrinjskog i Bosne Royal igra se sutra od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije