Tuzla spremna za spektakl: Dođite i obojite Mejdan u crveno

Fena
Tuzla spremna za spektakl: Dođite i obojite Mejdan u crveno
Košarkaši OKK Slobode u ovoj su sezoni izgubili sva tri susreta s Igokeom, ali polufinalni u doigravanju za prvaka BiH, odigran u Aleksandrovcu, teško da će ikada moći zaboraviti.

Bili su na pragu senzacije, a poraženi su 86:85, premda su u zadnjim sekundama promašili slobodno bacanje za produžetak, a imali su šut za tri poena i pobjedu.

Uoči druge utakmice istih rivala u Tuzli, poraslo je samopouzdanje mladog sastava Velimira Gašića, koji je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli rekao da su suci u Aleksandrovcu u više navrata oštetili njegovu ekipu.

"Sada treba gledati samo sutrašnju utakmicu. U drugom poluvremenu duela s Igokeom pokazali smo dozu karaktera. Protivnik je iskusna ekipa i trebat će nam visoki nivo koncentracije kako bismo intervale 'praznog hoda' sveli na minimum. Sve je moguće. Očekujem dobro popunjen Mejdan i veliku podršku navijača", izjavio je Gašić.

Najbolji pojedinac susreta u Aleksandrovcu, Almir Hasandić, rekao je da će njegov tim dati sve od sebe da pobijedi jakog suparnika.

"Pokazali smo da možemo igrati s jednom od najkvalitetnijih ekipa u regionu. Dat ćemo sve od sebe da vratimo ovu polufinalnu seriju u Laktaše. Pozivam navijače da dođu u crvenim dresovima i da Mejdan obojimo u crveno. A onda, da nas bodre i, kao uvijek, budu naš šesti igrač", kazao je Hasandić.

Utakmica OKK Sloboda – Igokea igra se sutra od 19.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije