Druženje poznatih u Sarajevu: Zvijezda NBA lige sa muzičkom legendom

2
Radiosarajevo.ba
Druženje poznatih u Sarajevu: Zvijezda NBA lige sa muzičkom legendom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Jusuf Nurkić sinoć u Sarajevu poklonio dres Dini Merlin

U Sarajevu je sinoć bilo svečano. U jednom od poznatih restorana u centru grada družili su se NBA zvijezda sa muzičkom legendom, Jusuf Nurkić i Dino Merlin.

Susret je bio planiran mnogo ranije, ali pandemija koronavirusa je odlagala viđenje istinskih ljudskih, ali i muzičkih i sportskih veličina. Sve do sinoć.

Portal Radiosarajevo.ba ekskluzivno je imao priliku da zabilježi susret Dine Merlina i Nurkića.

Druženje je trajalo kratko, zbog mjera sigurnosti, ali dovoljno da se u razgovoru evociraju uspomene, naprave planovi za budućnost... 

Nurkić, koji je član Portlanda ove sezone sa svojim Blazersima igrao u play-offu Zapadne konferencije protiv trenutno finaliste LA Lakersa (2:1 trenutno vode protiv Miami Heata), gdje je u jednoj od utakmica oborio rekord star 19 godina.

"Bosanska zvijer" je ostvario najbrži double-double u NBA doigravanju još od 2001. godine i Shaquillea O’Neala. 

Podsjećamo, vrijednost četverogodišnjeg ugovora Nurkića sa Portlandom iznosi 48 miliona dolara, što ga čini najplaćenijim bosanskim sportistom svih vremena. 

Report: Jusuf Nurkic, Trail Blazers Agree to 4-Year, $48 Million Contract

Nurkić je prije dvije godine na NBA utakmici protiv Los Angeles Clippersa bio zadužen za izbor muzike, pa je s razglasa krenula jedan od Dininih najvećih hitova - pjesma "Nek' padaju ćuskije”.

Dino Merlin je sinoć tokom druženja Jusufu prenio istorijat kako je nastala ova pjesma, te koliko je ona utjecala na njegovu karijeru.

Jusuf Nurkić sinoć u Sarajevu poklonio dres Dini Merlin - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Jusuf Nurkić sinoć u Sarajevu poklonio dres Dini Merlinu

Pjesma svakako ima svoju priču, i mnogo je doprinijela karijeri Dine Merlina, pa se muzička legenda našalila:

"Kada budeš imao novu play listu za NBA utakmice, dozvoli da ti ja preporučim koje će to biti pjesme", na što je Nurkić bio saglasan.

Saznali smo i da za početak decembra Dino Merlin namjerava pustiti novi singl, dok je album planiran za početak marta 2021. godine.

Poznavajući Dinu Merlina ne treba sumnjati da će album biti na vrhunskom produkcijskom nivou, baš onako kako to Dino Merlin radi godinama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije