Drugog finalistu ovogodišnje Eurolige daće okršaj Barselone i milanske Olimpije

0
Radiosarajevo.ba
Drugog finalistu ovogodišnje Eurolige daće okršaj Barselone i milanske Olimpije
Twitter / Olimpia Milano

Drugog finalistu ovogodišnje Eurolige daće okršaj Barselone i milanske Olimpije. Taj meč na programu je u petak u Kelnu od 21 sat.

Barselona

Katalonci su sklapali tim za osvajanje Evrolige. Sada je tu i Pau Gasol, pa i pored činjenice da on nije imao neku veliku ulogu, takav tim morate da respektujete. Nije Barsa lako došla do Final Four-a. U četvrtfinalu rival je bio ruski Zenit, a već u prvom meču tim iz Sankt Peterburga je napravio break u Blaugrani. Malo je nedostajalo da se Zenit u domovinu vrati sa dvije pobjede, ali je Barsa izjednačila i dobila naredni meč u Sankt Peterburgu. Nakon 2:2 uslijedila je majstorica, i tek tu smo vidjeli pravu snagu španskog tima. Fantastičnom odbranom Barsa je zaustavila Zenit na samo 53 poena i slavila sa 26 koševa razlike. U ACB ligi Barselona je regularni tok okončala na drugom mjestu i u četvrtfinalu će igrati protiv Huventuda. Ta serija počinje prvog dana juna.

Olimpija Milano

Tim iz Milana nije bio, vjerovali ili ne, 29 godina na Final Four-u. Mijenjali su imena, ali rezultat nije dolazio. Posljednji put su igrali u Istanbulu 1992. godine, a tada ih je u polufinalu zaustavio beogradski Partizan, koji se kasnije okitio titulom šampiona Evrope. Ljetos je Olimpija bila izuzetno aktivna na tržištu. Novi igrači su stizali u seriji, i svi su imali zavidnu reputaciju.jUz već postojeće snage, bio je to tim za napad na vrh. Imala je Olimpija svoje padove i uspone tokom sezone, ali je regularni dio završila na solidnom 4. mjestu i u četvrtfinalu imala prednost domaćeg parketa u okršaju sa Bayernom. To se ispostavilo kao presudno, pošto su ekipe sačuvale prednost domaćeg terena i Olimpija je na kraju slavila sa 3:2 u pobjedama, i to nakon nekoliko dramatičnih duela. U Palakanesrtu su blizu plasmana u finale, vode protiv Venecije sa 2:0 u pobjedama i treba ih očekivati u finalsnoj seriji sa boljim iz okršaja Virtusa i Brindizija.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Barcelonu 1,35, neriješeno 16,00, a na Milano 3,50.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije