Dončić se nakon poraza Slovenije obrušio na sudije: 'Nije fer, nisu mu svirali faul zbog...'

0
Radiosarajevo.ba
Dončić se nakon poraza Slovenije obrušio na sudije: 'Nije fer, nisu mu svirali faul zbog...'
Foto: FIBA / Susret Slovenije i Kanade

Slovenija nije uspjela proći u polufinale SP-a. Kanađani su u četvrtfinalnoj utakmici igranoj u Manili pobijedili su je sa 100:89 i tako izborili borbu za medalje.

Luka Dončić isključen je zbog druge tehničke greške šest minuta prije kraja susreta.

"Kanada je odigrala sjajno, ima jednog od najboljih na svijetu, bilo je teško čuvati ga. Ponosan sam na ekipu, dali smo sve od sebe i sad idemo u hotel uzdignutih glava", rekao je Dončić nakon susreta i objasnio je otkud toliko frustracija i nervoze.

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

Sjećanje na Bojana Tončića: U jeku NATO bombardovanja rekao ne Vojsci Jugoslavije

"Svi znaju odakle tolika nervoza. Za reprezentaciju uvijek igram s puno emocija, ali sad se nisam uspio kontrolirati. Bili smo blizu medalje. Moram biti bolji za ekipu, uvijek hoću umrijeti na terenu kad igram za svoju zemlju i moram biti bolji.

Sucu sam rekao da neke odluke nisu fer. Suci su rekli jednom od mojih suigrača da neće suditi Brooksu faul jer odmah kreće na njih.

WAKE UP CANADA, YOU'RE GOING TO THE WORLD CUP SEMI-FINALS 🇨🇦 #FIBAWC x #WinForCanada

Posted by FIBA on Wednesday, September 6, 2023

To nije fer. Igrali su toliko grubo na meni. Znam da se puno žalim, ali nije fer kako su sudili. Dillon Brooks je odigrao odlično, mnogi ga ne vole, ali ja poštujem kako igra”, zaključio je najbolji Slovenac.

Dončić je do isključenja imao učinak od 26 koševa, četiri skoka i pet asistencija. Imao je i tri izgubljene i dvije osvojene lopte. Bio je odličan za tri poena (4/6) i siguran sa linije slobodnih bacanja (6/7), no dosta se mučio s ubačajima za dva poena. Pogodio je tek 4 od 14 pokušaja za slabih 29 posto, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije