Derbi na Grbavici: Preokretom u finišu Sparsi srušili šampiona

Fena
Derbi na Grbavici: Preokretom u finišu Sparsi srušili šampiona
Košarkaši Sparsa savladali su Zrinjski sa 67:63, u derbiju 13. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine koji je odigran u dvorani "Novo Sarajevo".

Prva četvrtina susreta protekla je u nešto boljoj igri gostiju iz Mostara. Iako su igrači KK Spars u prvom dijelu prvog perioda utakmice igrali nešto bolje i održavali blagu prednost,

Zrinjski u posljednje dvije minute uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist. Nakon deset minuta igre rezultat je glasio 18:21 u korist aktuelnog prvaka BiH.

sparsi_zrinjski_fena_07.jpg - undefined

Foto: Fena

Druga četvrtina u potpunosti je pripala Zrinjskom koji u tom periodu igre odlazi na deset poena razlike. Raspoloženi igrači mostarskog tima igrali su dobro u odbrani, te koristili greške protivnika za poene iz kontranapada.

Treća četvrtina pripala je Sparsima koji su u tom periodu igre pogodili više šuteva s distance i smanjili prednost Zrinjskog na šest poena razlike (48:54).

Pet minuta prije meča Spars dolaze na samo dva poena zaostatka (57:59), ponajviše zahvaljujući velikom broju promašenih šuteva za tri poena igrača Zrinjskog. Poenima Kenana Bajramovića tri i pol minuta do kraja Spars dolazi do izjednačenja.

sparsi_zrinjski_fena_02.jpg - undefined

Foto: Fena

U posljednjim minutama utakmice oba tima su veoma teško postizala poene, ali Spars zahvaljujući raspoloženoj centarskoj liniji Albijanić – Bajramović dolazi do četiri poena prednosti (63:59) minut prije kraja meča.

Marko Ramljak zatim postiže dva slobodna bacanja za goste, ali Adin Vrabac već u narednom napadu na asistenciju Bajramovića vraća na četiri poena prednosti.

Marko Šutalo 25 sekundi prije kraja pogađa dvojku, a Zrinjski zatim pravi faul i šalje Adija Zahiragića na liniju za slobodna bacanja. Zahiragić je oba puta bio precizan, Zrinjski je promašio svoje pokušaje i utakmica je okončana pobjedom Sarajlija rezultatom 67:63.

Kenan Bajramović je bio najefikasniji igrač Sparsa s 20 poena i devet skokova, dok se u Zrinjskom istaknuo Marko Ramljak s 15 poena i osam skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije