Derbi kola u Milanu, Zvezda protiv Perasovićevog Efesa

F. Z.
Derbi kola u Milanu, Zvezda protiv Perasovićevog Efesa
Utakmicama devetog kola večeras se nastavlja najjače košarkaško takmičenje u Evropi. Pet utakmica Eurolige na rasporedu je večeras, dok će se preostale tri odigrati sutra.

18:00 Anadolu Efes - Crvena zvezda

Prvu utakmicu odigrat će Anadolu Efes (3-5) i Crvena zvezda (4-4). Bit će to dvoboj jednog od najboljih napada u Euroligi s obzirom na to da Efes prosječno postiže 86 poena po susretu, dok je Zvezdina odbrana najbolja u ligi. Ekipa iz Beograda svojim protivnicima prosječno dozvoljava svega 71.8 poena po utakmici.

Povrede:

Velimir Perasović imat će kompletan roster na raspolaganju, dok Radonjić neće moći računati na Luku Mitrovića koji će van terena biti najmanje deset dana, te Nikolu Rebića. Svoj debi u Euroligi mogao bi upisati Petar Rakičević.

18:45 Olympiacos - Maccabi Tel Aviv

U Pireju će snage odmjeriti šampion iz sezona 2012. i 2013. Olympiacos (5-3), te prvak iz sezone 2014. Maccabi iz Tel Aviva (4-4). Ovo je duel najbolje skakačke ekipe u ligi. Košarkaši Olympiacosa prosječno bilježe 37.8 skokova po utakmici, te jedne od najboljih šuterskih ekipa u ligi. Izraelci imaju drugi najbolji prosjek za dva poena. Procenat šuta im je 55.96 posto.

Povrede:

Dimitris Agravanis i Paris Margakos nisu igrali u utakmici grčke lige u ponedjeljak, a Margakos bi mogao upisati svoj debi u Euroligi. Kod Maccabija s druge strane Andrew Goudelock je igrao u posljednjem susretu izraelske lige, dok bi Quincy Miller mogao propustiti čitavu sezonu nakon operacije koljena. Itay Segev će zbog loma stopala van terena biti najmanje četiri mjeseca.

19:00 Žalgiris - Bamberg

Duel fenjeraša odigrat će Žalgiris iz Kaunasa i Bamberg. Obje ekipe imaju svega dvije pobjede nakon osam kola i dijele posljednju poziciju sa Galatasarayom i Unicsom. Skok igra će biti izuzetno važna u ovoj utakmici. Žalgiris ima mnogo drugih prilika na svojim utakmicama s obzirom na to da prosječno bilježe 13.8 ofanzivnih skokova po utakmici, te su druga najbolja ekipa u ligi u toj kategoriji. Bamberg je s druge strane najlošija ekipa u toj kategoriji, sa svega 7.25 ofanzivnih skokova.

Povrede:

Paulius Jankunas i Augusto Lima nisu igrali u posljednjem susretu Žalgirisa u litvanskoj ligi, ali bi večeras trebali biti u rosteru. Bamberg je bio bez Idbihija, Veremeenka i Harrisa u posljednjem susretu njemačke lige. Veremeenko je van terena skoro tri sedmice, baš kao i Harris, dok Idbihi nije igrao čitavu sezonu.

20:45 Olimpia Milano - Fenerbahče

U derbiju kola sastat će se Olimpia iz Milana (4-4) i Fenerbahče (5-3). Bit će to duel šutera, s obzirom na to da Fenerbahče ima prosjek od 42.24 posto ubačenih trojki po utkamici, a ni Olimpia nije daleko sa 40.91posto ubačenih trojki po susretu. Milanezi su drugi i po prosječnom broju ubačenih šuteva za dva poena po susretu, sa 24 u prosjeku.

Povrede:

Miroslav Raduljica i Bruno Cerrella nisu igrali u talijanskoj ligi u nedjelju, ali će biti spremni za večerašnji duel. Kod Fenera neće biti Bogdana Bogdanovića koji je povrijedio članak.

21:00 Real Madrid - Unics

Posljednji susret današnjeg programa devetog kola Eurolige odigrat će Real Madrid (6-2) i Unics (2-6). Drugoplasirana ekipa lige dočekat će jednog od fenjeraša. Madriđani imaju najbolji ukupni Index u ligi (104 po utakmici), najviše zahvaljujući najboljem prosjeku šuta za dva poena (57.28 posto). Madriđani su treća najbolja ekipa lige po ukradenim loptama (7.38 po utakmici) i četvrta po asistencijama (19.13 po utakmici). Unics je s druge strane treća ekipa po broju ofanzivnih utakmica po susretu (11.88 po utakmici).

Povrede:

Trey Thompkins je propustio posljednju utakmicu zbog povrede kuka. Dontaye Draper i Thompkins nisu bili u rosteru u posljednjoj utakmici, dok Othello Hunter i Alex Suarez nisu igrali na ovom susretu. Kod Unicsa neće biti Ponkrashova koji će biti van terena između dva i tri mjeseca. Latavious Williams i Evgeny Voronov nisu igrali u posljednjem susretu VTB lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije