Denver u sjajnoj završnici nakon preokreta savladao Lakerse, Murray i Jokić junaci Nuggetsa

1
Radiosarajevo.ba
Denver u sjajnoj završnici nakon preokreta savladao Lakerse, Murray i Jokić junaci Nuggetsa
Foto: NBA / Denver Nuggets

Košarkaši Denvera savladali su ekipu Los Angeles Lakersa sa 108:103 u drugoj utakmici finala zapadne konferencije nakon preokreta i tako poveli sa rezultatom 2:0 u seriji.

Lakersi su imali vodstvo skoro tokom cijele utakmice, ali u posljednjoj četvrtini susreta dolazi do pada koncentracije i sjajne partije Jamala Murraya sa druge strane.

Kanađanin je većinu susreta bio neprimjetan te se ekipa Denvera 'držala' na učinku Nikole Jokića dok Murray nije proradio.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Popularna 'Plava strijela' je u posljednjoj dionici postigao čak 23 poena, a meč je završio sa 37, uz to je imao 10 skokova i podijelio 5 asistencija.

U poraženoj ekipi istakao se LeBron James. Meč je završio sa 22 poena, 9 asistencija i 10 skokova, ali i nekoliko grešaka u samom finišu meča. Također, 22 poena postigao je Austin Reaves, a poen manje Rui Hachimura.

Lošu partiju pružio je Anthony Davis koji je promašajima i izgubljenim loptama propustio priliku da Lakerse vrati u egal.

Serija se sada seli u Los Angeles, gdje će se igrati naredna dva duela, a prvi je na programu u noći između subote i nedjelje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije