Delegacija Crvene zvezde i novinari pretučeni u Zadru, beogradski klub otkrio ko stoji iza napada

2
Radiosarajevo.ba
Delegacija Crvene zvezde i novinari pretučeni u Zadru, beogradski klub otkrio ko stoji iza napada
Foto: KK Crvena zvezda / Ilustracija

Članovi delegacije KK Crvena zvezda, kao i dvojica novinara, napadnuti su u Zadru pred meč sedmog kola ABA lige.

Tim povodom se oglasio tim sa Malog Kalemegdana, iz kojeg su poručili da je riječ o dva odvojena napada u kojem su povrijeđena četiri lica, kao i da oni ničim nisu bili izazvani.

Prema prvim informacijama, osmorica huligana sa fantomkama su sačekali članove srbijanske delegacije i ispred hotela ih napali.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Zbog toga su "crveno-beli" iznijeli zahtjev da se meč igra pred praznim tribinama.

Saopćenje KK Crvena zvezda prenosimo u cijelosti.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da su tokom subote uvečer u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga, napadnuti član UO našeg kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barcelone!

Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživjeli su ozbiljne povrede!

Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih organa, na prvom mjestu hrvatske policije i službi bezbjednosti kao i privođenje napadača, jer je prosto nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našeg kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našeg kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga!

Posebno je simptomatično da mi kao klub iz Beograda već imamo informacije da oba napada povezuje ista osoba (vozač taxija) koji je sa aerodroma prevozio i novinarsku ekipu, i člana našeg Upravnog odbora!

Zbog svega navedenog, a moguće i kao posljedica otvorenog pisma navijača Zadra koje je potpuno nepotrebno podiglo tenziju, kao i svega što se dešava tokom subote u Zadru, KK Crvena zvezda Meridianbet i zvanično je zatražio da se utakmica u nedjelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagovještava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni", stoji u saopćenju.

Meč između Crvene zvezde i Zadra igra se u nedjelju od 17:00 u dvorani "Krešimir Ćosić".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije