Delegacija Ambasade BiH u Španiji bodrila Musu u prepunoj dvorani u Madridu, Zmaj briljirao

1
Radiosarajevo.ba
Delegacija Ambasade BiH u Španiji bodrila Musu u prepunoj dvorani u Madridu, Zmaj briljirao
Foto: Real Madrid Basket / X.com / Džanan Musa

Džanan Musa (24) odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu za Real Madrid, kojeg je predvodio do pobjede nad Oylmpiacosom u derbi susretu 23. kola Eurolige (90:85).

Iako nije igrao veći dio drugog poluvremena, bh. reprezentativac bio je najbolji pojedinac svoje ekipe s 20 poena za samo 23:10 minuta igre, čemu je dodao pet skokova i tri asistencije. Pritom je postigao ključne poene u posljednjim minutama utakmice.

Mario Hezonja ubacio je 16 koševa, dok je Gabriel Deck imao 14. Kod Olympiacosa se istakao Kostas Papanikolaou s 25 poena.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Musa i društvo imali su veliku podršku 14.000 navijača u WiZink Centru, gdje su dominirali od početka utakmice, a na poluvrijeme su otišli s velika 22 poena prednosti. Međutim, Mateo Chus je u drugom poluvremenu odlučio odmoriti Musu, što mu se zamalo obilo o glavu. Gosti su uspjeli istopiti prednost domaćina, ali se Musa vratio na teren i svojim poenima uspio prelomiti meč.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, Musu i Kraljeve je na utakmici protiv Olympiacosa bodrio i kompletan tim Ambasade BiH u Španiji na čelu s ambasadoricom Vesnom Andree Zaimović, koji je u WiZink Centar stigao na poziv Real Madrida.

Real Madrid - Olympiacos

Uvjerili se da je Musa velika sportska zvijezda. U više navrata nagrađen je aplauzom svih 14.000 navijača.

Real Madrid se večerašnjom pobjedom učvrstio na prvom mjestu s omjerom 20-3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije