Debakl Srbije: Poraz od Španije, isključenje Jokića, teži put do finala

Radiosarajevo.ba
Debakl Srbije: Poraz od Španije, isključenje Jokića, teži put do finala

Košarkaška reprezentacija Španije savladala je Srbiju 81:69 u najzanimljvijem susretu dana na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Španija i Srbija su iz grupe J već izborile nastup u četvrtfinalu Mundobasketa, a danas su igrali meč za prvo mjesto u grupi i potencijalno lakši put do finala.

Srbijanski košarkaši su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu poveli 20:13, ali Španci su u drugoj četvrtini u potpunosti dominirali i na pauzu otišli s prednošću 45:37.

Na početku drugog poluvremena isključen je centar Srbije Nikola Jokić koji je, ljut zbog jedne odluke sudija, dobio drugu tehničku grešku. Španci su potom povećali prednost i u jednom trenutku imali +21.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Bogdan Bogdanović koji je postigao 26 koševa, a u redovima Španije najbolji je bio Ricky Rubio sa 19 poena.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine, a ako prođu "Gaučose"pulene Aleksandra Đorđevića u polufinalu vjerovatno očekuje reprezentacija SAD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije