Danas počinje košarkaško prvenstvo BiH

Fena
Danas počinje košarkaško prvenstvo BiH
Košarkaško prvenstvo BiH, koji obično starta krajem oktobra ili početkom novembra, danas će biti otvoreno sa pet utakmica koje će se odigrati u okviru prvog kola popularne Lige 10.

Svakako će u Sarajevu biti najzanimljivije, gdje će gledaoci imati priliku da gledaju duel Bosne Royal i Sparsa, koji će vjerovatno ove sezone biti veliki konkurenti. Nakon teških godina, koje su kulminirale ispadanjem u A1 ligu, povratnik u društvo najboljih KK Bosna Roya ove sezone će biti prvi favorit Lige 10, koji bi u ovoj sezoni mogao razmišljati i o borbi sa Igokeom za titulu prvaka.

Na drugoj strani, Sparsi su ponovo oformili mladu ekipu, a u ovoj sezoni će pokušati parirati protivnicima te izboriti plasman za Ligu prvaka.

Pored ova dva kluba u muškoj konkurenciji za titulu prvaka takmičit će se još osam klubova, koji će pokušati izboriti svoje mjesto u vrhu tabele u prvom dijelu sezone. Nakon što se odigra prvo kolo Liga 10 se zatim dijeli na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, nakon čega će biti odigran drugi dio sezone i potom će biti poznato ko će biti prvak naše države, a ko ispada u niži rang.

Današnje utakmice bit će odigrane prema sljedećem rasporedu:

Bošnjak – Kakanj          17.00
Široki – Sloboda            18.00
Zrinjski – Leotar            20.00
Mladost – Građanski  19.00
Spars - Bosna Royal    19.00

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije