Crvena zvezda utišala Istanbul

Anadolija
Crvena zvezda utišala Istanbul
AA / Galatasaray-Crvena zvezda
Beogradska Crvena zvezda MTS večeras je u drugom kolu Turkish Airlines Eurolige u Istanbulu slavila važnu pobjedu rezultatom 85:83 nad rivalskim timom Galatasaray Odeabank.

Izuzetno zanimljiv i neizvjestan meč tokom svih 40 minuta viđen je u istanbulskoj dvorani "Abdi Ipekci", a beogradski "crveno-beli" imali su više sreće i koncentracije da u posljednjim sekundama slave prvu ovosezonsku pobjedu u Euroligi.

U dvorani nije bilo Zvezdinih navijača, s obzirom na dogovor dva kluba koji je postignut s ciljem sprječavanja navijačkih nereda nakon što je u duelu istih rivala prije dvije godine u Istanbulu nožem ubijen navijač Marko Ivković.

Prvo pluvrijeme završeno je rezultatom 47:47 i do kraja meča je viđena uzbudljiva borba, a domaći tim Galatasaraya će svoju prvu pobjedu morati čekati u narednim rundama takmičenja.

Istanbulski tim bolje je otvorio meč i u ranoj fazi poveo sa 19:4, a prva četvrtina završena je rezultatom 30:17 za Galatasaray. U drugom periodu se igra preselila na drugu stranu i Crvena zvezda je odgovorila istom mjerom i do kraja poluvremena vratila meč u egal.

I u drugom poluvremenu su se smjenjivale dominacije na terenu, ali u posljednjih deset minuta ekipe su ušle sa svega dva poena prednosti za Crvenu zvezdu. Iako mala, prednost je zadržana do kraja meča koji je završio rezultatom 85:83 za Crvenu zvezdu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije