Crnadak u posljednji trenutak odobrio vize za dječake s Kosova

Radiosarajevo.ba
Crnadak u posljednji trenutak odobrio vize za dječake s Kosova

Bura oko neizdavanja viza za kadetske reprezentativce Kosova kako bi nastupili na Europskom prvenstvu u košarci se ne smiruje. Ministarstvo vanjskih poslova i Košarkaški savez prebacivali su lopticu odgovornosti, a nakon što se danas novim saopćenjem oglasilo Ministarstvo, stigao je odgovor i predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Nakon što je Boris Spasojević izjavio kako se u KS RS ne protive dolasku Kosova na Europsko prvenstvo za kadete reagovali su u MVP BiH. 

Posljednja informacija je da je Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak u posljednji trenutak potpisao odobrenje za vize, a sada se još samo čeka da se završi procedura u ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju.

"Crnadak je potpisao papir. Imamo vremena do pola devet sada da to okončamo. Papir je poslan u ambasadu u Skoplju i nadamo se kako će sve biti završeno do pola devet kada je krajnji rok FIBA-e", rekao je za Radiosarajevo.ba Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KS BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije