Čovjek zvani triple-double: Russel Westbrook proglašen za MVP-a sezone

Radiosarajevo.ba
Čovjek zvani triple-double: Russel Westbrook proglašen za MVP-a sezone
Screenshot / YouTube
Prvi put u historiji najbolje košarkaške lige u svijetu održana je svečana dodjela nagrada po završetku sezone, te su najboljim pojedincima tokom protekle godine dodijeljene nagrade.

Sva krema košarke okupila se u New Yorku, kako bi prisustvovali svečanosti dodjele nagrada košarkašima koje su fanovi NBA lige širom svijeta ocijenili najboljim.

Za MVP-a, odnosno najkorisnijeg igrača sezone očekivano je proglašen Russel Westbrook, košarkaš Oklahoma City Thundera koji je prosto bio nenadmašiv ove sezone. Sa triple-dobule prosjekom od 31.6 poena, 10.7 skokova i 10.4 asistencija Westbbrook je iza sebe ostavio Jamesa Hardena i Kawhi Leonarda, te time naslijedio prošlogodišnjeg MVP-a i ovogodišnjeg osvajača naslova prvaka lige Stephena Curryja.

Osim ove važne nagrade, proglašeni su i najbolji pojedinci u drugim kategorijama, te je za najboljeg defanzivnog igrača sezone proglašen Draymond Green iz Golden State Warriorsa, dok je nagradu najboljeg poteza sezone osvojio njegov klupski kolega Kevin Durant, nakon što je Warriorse predvodio do pobjede u utakmici broj tri velikog finala.

Titulom trenera sezone okitio se Mike D'Antoni iz Houston Rocketsa, dok je najbolji igrač s klupe u protekloj sezoni, prema ocjenama publike, bio Eric Gordon, također iz Rocketsa.

Nagrada najboljeg rookieja sezone zamalo je izmakla srbijanskom centru Nikoli Jokiću, koji ovog puta nije imao sreće, te je ovu laskavu titulu osvojio Malcolm Brogdon, saigrač Mirze Teletovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije