Čolan: Nadam se da pomoć Milorada Dodika neće ostati samo na riječima

A. S.
Čolan: Nadam se da pomoć Milorada Dodika neće ostati samo na riječima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH, na druženju s novinarima

U prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KSBiH), novinari bh. medija danas su se družili sa generalnim sekretarom Amerom Čolanom, gdje su najviše razgovarali o nadolazećim dešavanjima kao što su: Kup Mirza Delibašić, kvalifikacionim utakmicama muške reprezentacije, obećanoj podršci predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, organizacija Europskog prvenstva U18 za žene A divizije, dugovanjima…

Čolan je na početku razgovora sa “sedmom silom” naglasio da se nada da će ovakvih druženja u narednom periodu biti više i da je KSBiH potrebna podrška medija u smislu da se što više stavi akcent na igračima u nadi da će se Savez izdići iznad svih problema.

”U ovom trenutku dug KSBiH iznosi oko 2,9 miliona KM, od toga su 350.000 KM obaveze prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIOBiH). Dužni smo jedan dio novca prema dobavljačima, selektorima u mlađim kategorijama i sudijama”, naglasio je Čolan.

On je izrazio nadu da razgovor s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je krajem prošle godine obećao finansijsku pomoć KSBiH, neće ostati samo “mrtvo slovo na papiru”.

“Gospodin Dodik je izrazio spremnost da se jedan dio dugovanja KSBiH pokriju iz budžeta i nadam se da će se to realizirati u dugledno vrijeme. Za 11. februar je zakazan sastanak s čelnicima UIOBiH i očekujem da ćemo stvari vratiti na početak”, naglasio je Čolan.

Prvenstvo BiH u ovom trenutku nema generalnog sponzora, pa čelnici KSBiH rade na tom planu da se i taj problem riješi, kao i situacija s novim prostorijama, s obzirom na to da sadašnji ne ispunjavaju sva očekivanja.

“Razgovarali smo sa čelnicima Nogometnog saveza BiH. Oni su nam ponudili jedan sprat, koji je nama veoma zanimljiv, ali u ovom momentu nismo u mogućnosti da ga platimo. Tako da ćemo potragu nastaviti dalje u nadi da ćemo uskoro biti u novim prostorijama”,  podvukao je Čelan.

Generalni sekretar je u razgovoru s novinarima govorio i o predstojećem Kupu Mirza Delibašić, gdje još nije poznato mjesto odigravanja.

“Nadam se da će to biti Sarajevo ili eventualno Tuzla, gdje je Mirza Delibašić rođen”, dodao je Čolan.

Na kraju se razgovaralo i o organizaciji Europskog prvenstva U18 za žene A divizije, gdje je domaćin BiH.

“Velika je stvar da smo dobili organizaciju, s obzirom na to da nas je FIBA finansijski kaznila nakon onih problema s izdavanjem viza za košarkaše s Kosova. Ostali smo bez 120.000 eura, al ismo dobili organizaciju Eura do 18 godina za žene i to A divizije što je svakako velika stvar”. Utakmice bi se igrale u Dvorani “Mirza Delibašić” i to će nam biti veliki test da povratimo povjerenje čelnih ljudi FIBA-e”, dodao je Čolan.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije