Cleveland dočekuje Toronto, San Antonio domaćin Houstonu

Radiosarajevo.ba
Cleveland dočekuje Toronto, San Antonio domaćin Houstonu
Druga runda NBA doigravanja počela je utakmicom između Boston Celticsa i Washington Wizardsa, a večeras ćemo gledati još dvije utakmice.

Cleveland Cavaliersi su eliminisali Indianu rezultatom 4-0 u prvoj rundi, a sada će odmjeriti snage s Toronto Raptorsima, koji su imali mnogo problema s Bucksima (4:2).

Ova utakmica je na rasporedu jedan sat nakon ponoći, a favorit će definitivno biti aktuelni prvaci. Cavsi su imali više vremena za odmor, iako nisu imali lagane utakmice protiv Pacersa, koji su otkrili sve slabosti ove ekipe.

Domaći su savladali goste tri puta u toku regularne sezone, s tim da su Raptorsi jedinu pobjedu upisali pred kraj regularnog dijela, kada je Cleveland zaredao nekoliko čudnih poraza. Dosta toga u ovoj seriji bi nam moglo biti jasno večeras, no teško je očekivati iznenađenje i eliminaciju Cavsa.

Druga utakmica večeras počinje u 3 sata i 30 minuta, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se Rocketsi snaće protiv Spursa. Bit će ovo duel dva igrača koji sjajno igraju u doigravanju, Kawhija Leonarda i Jamesa Hardena. Spursi su se plasirali u drugu rundu izbacivši Grizzliese rezultatom 4-2, dok su Rocketsi eliminisali Thunder u pet utakmica.

Dosta toga u ovoj seriji će ovisiti od toga koliko Spursi mogu zaustaviti Jamesa Hardena, a ako to odrade 'uspješno' prolazak dalje ne bi trebao doći u pitanje. Ipak, MVP kandidat će sigurno imati štošta za 'reći' u ovoj seriji.

Spursi su upisali tri pobjede u regularnom dijelu sezone, a Rocketsi jednu, no sve utakmice su bile itekako neizvjesne te isto očekujemo i večeras, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije