Džanan Musa ponovo izvrijeđan na parketu, utakmica prekinuta

Radiosarajevo.ba
Džanan Musa ponovo izvrijeđan na parketu, utakmica prekinuta
Nemile scene dogodile su se večeras u Šibeniku, u okviru polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića na kojoj su se sastali zagrebačka Cedevita i ekipa Zadra.

Iako su sve vrijeme navijači imali priliku da gledaju dobru košarku, ipak su navijači Zadra odlučili su ponovo vrijeđati Džanana Musu, vjerovatno izrevoltirani velikim vodstvom Cedevite na sedam minuta prije kraja utakmice.

Zbog svega toga utakmica je nakratko prekinuta, a košarkaši Cedevite su morali napustiti teren kako ne bi došlo do većih incidenata na ovom susretu. Reagovao je i interventni vod policije, koji je morao smiriti navijače Zadra.

No i pored svih teškoća košarkaši zagrebačkog tima uspjeli su doći do pobjede u ovom susretu i to sa visokih 92:75. Gotovo cijeloj utakmici Cedevita je bila nadmoćnija, te su već na startu prve četvrtine pokazali odlučnost da stignu do pobjede.

Ključan korak ka pobjedi izabranici Veljka Mršića napravili su u trećoj četvrtini, tako što su napravili seriju od 14-0, te su Zadrani otišli "praznih ruku" iz ove utakmice.

Inače, Džanan Musa je u ovom susretu proveo gotovo 15 minuta na parketu, a uspio je postići 6 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije