Musa i Bilan predvodili Cedevitu do polufinala Kupa: Sjajna partija bh. košarkaša

Radiosarajevo.ba
Musa i Bilan predvodili Cedevitu do polufinala Kupa: Sjajna partija bh. košarkaša
Sve bolje partije u dresu zagrebačke Cedevite pruža bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa, koji je i večeras briljirao u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića.

Zajedno sa Mirom Bilanom, sa 18 postignutih poena i četiri skoka, Musa je Cedevitu predvodio do pobjede u Šibeniku, gdje su Zagrepčani slavili protiv Kvarnera 2010 rezultatom 98:76. Ova pobjeda goste je odvela do polufinala Kupa, u okviru kojeg će u petak igrati protiv bolje ekipe iz utakmice Jolly JBŠ - Zagreb.

Već na samom startu igrači Cedevite pokazali su svoju nadmoć na ovom susretu, te su utakmicu otvorili rezultatom 8:2, da bi prvu dionicu završili s prednošću od 29:17. Sličnu igru nastavili su i u drugoj četvrtini, te su već nakon prvog poluvremena vodili sa visokih 20 razlike.

Drugo poluvrijeme bilo je lagan zadatak za izabranike Veljka Mršića, koji su nakon 40 minuta slavili u Šibeniku.

Pored Muse, sjajnu partiju pružio je i Miro Bilan, koji je postigao 19 poena uz osam skokova, a sjajni su bili i Arapović, James, Boatright, te Krušlin.

"Vrlo je bitno da smo probili ovaj led. Iako smo bili favoriti u ovoj utakmici, naravno da uvijek treba pokazati na terenu tko je tko. Mislim da smo imali nekih poteškoća, ali na kraju smo sa svojom kvalitetom i zalaganjem ostvarili pobjedu", kazao je Musa nakon što sjajne partije.

On je dodao i da je mnogo igračkih rotacija u ovoj utakmici dodatno doprinijelo blagim padovima u igri, ali da to neće biti problem u nastavku takmičenja, kada će se potruditi da dođu do finala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije