Brojne povrede, jak protivnik i loša igra koštali Zmajeve: BiH izgubila od Francuske

2
Radiosarajevo.ba
Brojne povrede, jak protivnik i loša igra koštali Zmajeve: BiH izgubila od Francuske
Foto: FIBA / Francuska - BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je večeras u gradu Pau od Francuske 92:56 u kvalifikacijama za Mundobasket.

Naša selekcija igrala je ovaj duel bez Johna Robersona, Miralema Halilovića, Emira Sulejmanovića, Edina Atića i Sanija Čampare, a ako im dodato Jusufa Nurkića i Džanana Musu za koje se od ranije znalo da neće igrati, jasno je da nismo imali velike šanse.

Prvo poluvrijeme

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj košarci. Naši momci su igrali solidnu odbranu i pristojno u napadu pa na kraći odmor odlazimo s četiri poena zaostatka (17:13).

Francuska - BiH
Foto: FIBA: Francuska - BiH

Da su ipak daleko kvalitetnija selekcija Francuzi pokazuju u drugoj četvrtini kada naš tim pravi puno grešaka u napadu i dopušta neke lagane poene domaćinu. Drugi period je završen 23:14 za Francuze koji su na odmoru imali 13 poena razlike.

Drugo poluvrijeme

Dobro smo igrali treću dionicu. Držao nas je sjajno Kenan Kamenjaš, ali treba reći i to da ni Francuzi nisu briljirali u ovom periodu. Dosta su promašivali i pravili greške u napadu. Dobili su ovaj period, ali samo sa 19:17.

Francuska - BiH
Foto: FIBA: Francuska - BiH

Ako je bilo nekih diela tada oko pobjednika, rješeni su za svega minut - dva košarke u posljednjoj četvrtini. Francuzi su nam ubacili nekoliko trojki za uvodna dva minuta četvrte četvrtine i otišli na preko 25 razlike. Tada je bilo jasno da nam preostaje samo da izbjegnemo neku blamažu.

Na kraju je bilo 92:56

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Victor Wembanyama sa 19 poena, dok je za našu selekciju Kenan Kamenjaš ubacio 20 poena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije