Sjajno prvo poluvrijeme, užasna treća četvrtina i onda Kenan Kamenjaš! Mađarska pala u Skenderiji!

1
Radiosarajevo.ba
Sjajno prvo poluvrijeme, užasna treća četvrtina i onda Kenan Kamenjaš! Mađarska pala u Skenderiji!
Foto: Facebook / Zmajevi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je večeras u Skenderiji jako bitnu pobjedu protiv selekcije Mađarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naši momci savladali su Mađare rezultatom 83:78.

Iako smo bili oslabljeni neigranjem najvećih zvijezda Džanana Muse, Jusufa Nurkića, Emira Sulejmanovića, Edina Atića i Johna Robersona, momci koji su večeras dobili priliku odigrali su fantastičan meč (izuzev treće dionice) i ostvarili potpuno zasluženu pobjedu.

Prvo poluvrijeme

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Prva polovica prve četvrtine protekla je u izjednačenoj košarci pa je negdje nakon pet minuta rezultat glasio 12:12. Tada naša reprezentacija pravi malu seriju i na pauzu uspijeva otići sa pet poena prednosti (23:18).

BiH-Mađarska
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: BiH-Mađarska

U drugoj četvrtini naš tim kao da je ubacio u brzinu više i Mađari nisu znali šta ih je snašlo. Amar Gegić i Aleksandar Lazić igrali su fantastično i vodili nas iz minute u minutu u veće i veće vodstvo. U jednom trenutku dolazimo i do plus 16, a poluvrijeme se završava s plus 14 za nas (52:38).

Drugo poluvrijeme

Kada smo mislili da smo pred pobjedom, ponovo se desila ta treća četvrtina. Mađari su nas počeli uništavati trojkama od samog početka treće dionice, a najveće probleme nam je pravio Vojvoda. Naša prednost se iz minute u minut topila, a Mađarska nam se bližila brzinom svjetlosti. Toliko su dobro odigrali treću četvrtinu da su od minus 14 došli do plus dva prije odlaska na posljednji odmor. Treću dionicu su dobili 26:10.

BiH-Mađarska
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: BiH-Mađarska

Četvrta četvrtina

Naši momci hrabro ulaze u posljednji period meča. Smogli smo snage da se vratimo u život nakon šokantne treće dionice. 

U tim trenucima nas je vodio sjajni Kenan Kamenjaš koji je čak ubacio i jednu trojku. Pod košem je bio fantastičan i ubacio nekoliko vrlo važnih poena za naš tim u posljednjim minutama košarke. Prijetila je Mađarska do samog kraja, nije odustajala iako smo mi išli i na osam razlike minut i pol do kraja. Stalno se vraćala u igru, ali naš tim je na kraju bio dovoljno skoncentrisan da upiše vrlo važnu pobjedu.

Naš tim je u grupi K na omjeru 5:4, ali nažalost to još uvijek nije dovoljno da uđemo među top 3 ekipe.

Kamenjaš je večeras bio najbolji pojedinac meča jer je ubacio 20 poena i dodao 14 skokova. Aleksandar Lazić je također bio odličan sa 16 poena, a pratio ih je i Amar Gegić sa 12.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije