Bosna prekida saradnju s Royalom, prvak Evrope odlazi u stečaj

Radiosarajevo.ba
Bosna prekida saradnju s Royalom, prvak Evrope odlazi u stečaj
/ Foto: KK Bosna
Košarkaški klub Bosna, bivši prvak Evrope, klub Mirze Delibašića odlazi u stečaj. Ovu informaciju potvrdili su iz KK Bosna, a saopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon sastanka Upravnog odbora KK Bosna održanog 10. novembra 2016. u prostorijama USD Bosna, a povodom dopisa FIBA-e vezanog za prenos suspenzije sa KK Bosna, po slučaju Vučurović na KK Royal, odnosno na klub koji se takmiči pod takmičarskim imenom KK Bosna Royal Jelly u sezoni 2016/2017. i koji nakon tri odigrane utakmice zauzima prvo mjesto u Liga 10 prvenstvu BiH s omjerom tri pobjede i nijedan poraz doneseni su sljedeći zaključci:

KK Royal, štiteći svoj integritet I svoj status prvoligaša, a kao nosilac istog, nagovijestio je raskid ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. S obzirom na ozbiljnost mogućih sankcija od FIBA-e, UO KK “Bosna” u potpunosti razumije ovakvu odluku naših sportskih prijatelja. Želimo im vrh tabele u narednim sezonama i da dugo traju, te osvjetlaju obraz sarajevske i bosansko-hercegovačke košarke, i na međunarodnoj sceni. 

Nemogućnost pronalaska rješenja po pitanju presude arbitražnog tribunala u slučaju Vučurović, i pored svih uloženih napora, što zbog nerazumijevanja FIBA-e, što zbog nepovjerenja gospodina Vučurovića nakon što je u više navrata prevaren od bivšeg direktora kluba gospodina Admira Bukve, kao i bivšeg predsjednika Upravnog odbora gospodina Nihada Imamovića, eliminirala je ovaj model opstajanja kluba kroz koji je u minulih 17 mjeseci takmičeći se u drugom rangu BiH košarke ime KK Bosna "preživjelo".

KK Bosna najoštrije osudjuje curenje interne komunikacije izmedju FIBA centrale, KSBiH i nas kao kluba! Neshvatljivo je da dopis koji u naš klub stigne u 15:03 sati bude sutradan u jutarnjem izdanju lokalnih novina. Postavlja se pitanje da li smo mi kao klub ili novine ovaj dopis vidjeli prvi? Senzacionalistički naslovi ne pomažu riješenju nagomilanih problema prethodnih uprava ili upravo oni instruiraju medijsku hajku protiv naše svetinje (grba i imena KK Bosna) kako bi se što prije pokrenuo stečaj i njihove radnje pokopale, a s tim i dokazi o tadašnjem poslovanju.

Dizanje KK Bosne iz pepela očigledno smeta nekome i iz "našeg" saveza. Vjerovatno ugrožavamo nečiji privatni interes, ljudski je to nama redi u lice, a ne baviti se malograđanskim spletkama u maniru mahalske informativne agencije i podsticati FIBA-u da svoj “autoritet” trenira na grupi ljudi koji su u ovo ušli čista srca i jedino iz ljubavi prema klubu i košarci. Znajući da čovjek koji je doprinio, svojim "radom i znanjem" ovakvom stanju u našem klubu sada sjedi u KSBiH, mislim da bolje od ovoga nismo mogli ni očekivati. Svakome neka služi na čast.

Na kraju, meni kao direktoru kluba, koji se od 28. maja 2015. godine, pa do današnjeg dana kao volonter posvetio rješavanju nagomilanih problema KK Bosne, koje sam smatrao svojom obavezom iako ni za jednu od stavki, niti ja, niti bilo ko iz aktuelnog Upravnog odbora kluba, ne snosimo bilo kakvu odgovornost, ne preostaje ništa drugo nego da se od sveg srca zahvalim svojim suradnicima, čistim entuzijastima, na hiljadama i hiljadama utrošenih sati rada, energije, velike količine vlastitih materijalnih sredstava i da svi skupa zamolimo za oprost naših porodica zbog kontinuiranog zapostavljanja zarad "viših interesa kluba".

Kao direktor kluba bez ijednog igrača, bez ijednog zaposlenika i bez kluba koji se takmiči, pa makar i samo prividno kroz zastupljenost u takmičarskom imenu ja, Damir Krupalija, podnosim ostavku na mjesto direktora KK Bosna. Funkciju direktora kluba du nastaviti obavljati do sazivanja Vanredne Skupštine KK Bosna koja bi trebala biti sazvana u što kraćem roku radi raspuštanja Upravnog odbora i pokretanja stečajnog postupka KK Bosna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije