Teletović ponovo solidan u porazu Bucksa, Nurkić upisao četiri poena

Radiosarajevo.ba
Teletović ponovo solidan u porazu Bucksa, Nurkić upisao četiri poena
Obojica bosanskohercegovačkih košarkaških reprezentativaca koji nastupaju pod obručevima najjače košarkaške lige na svijetu sinoć su upisali nastupe u utakmicama svojih timova.

Ekipa Milwaukee Bucksa, za koju nastupa kapiten bh. košarkaške reprezentacije Mirza Teletović, sinoć je poražena na teškom gostovanju kod ekipe Dallas Mavericksa, i to nakon produžetaka. Nakon što je briljirao u pobjedi Bucksa tokom prošle utakmice, Teletović je sinoć upisao nešto skromniji učinak na utakmici protiv ekipe iz Teksasa iako je tokom proteklih sezona redovito igrao sjajno protiv Mavericksa.

U sinoćnjoj utakmici Teletović je odigrao ukupno 23 minute, a za to vrijeme uspio je upisati devet poena, pogodivši tri puta iz sedam pokušaja za tri poena. Uz to, kapiten bh. košarkaških Zmajeva u ličnu statistiku uspio je upisati i šest skokova, po tri u napadu i odbrani, za sveukupno zaista solidan učinak u porazu Bucksa.


Mirza Teletović - 9 poena, 6sk... by mediabh

Na drugoj strani Sjedinjenih Američkih Država, ekipa Denver Nuggetsa, za koju nastupa Jusuf Nurkić trijumfirala je protiv jedne od liderskih ekipa Istočne konferencije, Boston Celticsa. Ipak, Nurkić je imao nešto skromniji učinak na ovoj utakmici u kojoj je svega 13 minuta proveo na parketu. Za to vrijeme uspio je upisati četiri poena uz šut iz igre 1 od 5, a na sve to je dodao šest skokova i dvije asistencije.

Sigurno je da ljubitelji košarke u našoj državi mogu uživati u tome što su se oba bh. reprezentativca nametnuli svojim klubovima u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, te da su sve ovo najave dosta dobrih sezona bh. košarkaša u NBA-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije