Vasiljević se od Sarajeva oprostio pobjedom: Odluka o prvaku "pada" u Laktašima

Radiosarajevo.ba
Vasiljević se od Sarajeva oprostio pobjedom: Odluka o prvaku "pada" u Laktašima
Košarkšaki klub Bosna Royal dočekao je večeras u četvrtoj utakmici finala doigravanja Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, Igokeu iz Aleksandrovca. Slavila je Bosna rezultatom 90:81 i izjednačila rezultat u seriji na 2:2.

Sve do sredine prve četvrtine igralo se koš za koš, a prvi su se odlijepili gosti iz Aleksandrovca. Četiri minute prije kraja prve četvrtine Robinson je pogodio trojku za vodstvo Igokee rezultatom 14:9. Tri minute prije kraja prvog perioda igre trojku pogađa i kapiten gostijuVuk Radivojević i Igokea dolazi do plus šest (11:17).

Trojku je vratio Goran Ikonić, a potom je poene upisao i Vladimir Đorđević pa je rezultat u dvorani Mirza Delibašić dvije minute prije kraja prve četvrtine bio 17:16 za goste. Igokea je završnicu prve četvrtine odigrala bolje, pa su gosti nakon deset minuta igre vodili reuzultatom 24:18.

Bosna je bolje krenula u drugoj četvrtini, a Studenti su na krilima Rešidovića došli i do vodstva nakon 14 minuta igre (31:30). Nastavila se serija Bosne, a nakon što je Delalić pogodio uz faul i potom realizirao i dodatno bacanje, domaćin je vodio rezultatom 36:32.

Do kraja druge četvrtine puno bolje su zaigrali izabranici Dragana Bajića. Radivojević i Robinson su vodili Igokeu do serije 16:5, pa je Bosna na odmor otišla sa sedam poena minusa (41:48). Fantastični Radivojević postigao je 15 poena uz šut iz igre 4-8, uz odličan procenat iza linije 6.75 (3-4).

Na krilima Gorana Ikonića i Maksima Šturanovića koji su postigli sve poene za Bosnu u prvih šest minuta treće četvrtine Bosna pravi seriju 17:2 i dolazi do vodstva 58:50. Igokea u tom periodu nije postigla niti jedan poen iz igre. Jedine poene za ekipu iz Aleksandrovca postigao je Robinson s linije slobodnih bacanja. Prve poene za Igokeu iz igre u trećoj četvrtini postigao je Glogovac u šestoj minuti.

Tri minute prije kraja treće četvrtine trojku za plus devet Bosne postigao je Saša Vasiljević. Zahvaljujući odličnoj igri Maksima Šturanovića, koji je u trećoj četvrtini postigao 15 poena i skupio sedam skokova, Bosna je u posljednjih deset minuta ušla s plus osam (69:61).

Igokea je pet minuta prije kraja utakmice došla do minus pet (73:68), ali je Dragičević brzo vratio osam poena prednosti Studentima. Igokea je preko Mičovića došla do svega minus tri, ali je Rešidović nakon time-outa Gvozdića pogodio trojku i vratio Bosni šest poena prednosti četiri minute prije kraja utakmice. Minutu i pol prije kraja Bosna je došla do plus sedam i zadržala prednost do kraja utakmice. Studenti su slavili rezultatom 90:81. 

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Šturanović sa 27 postignutih poena, a Ikonić je dodao 15. Kod gostiju 22 poena postigao je Robinson. 

Odlučujući peti susret igra se u Laktašima u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije