Blazersi kaznili očajnu šutersku večer Nuggetsa i napravili "break"

Radiosarajevo.ba
Blazersi kaznili očajnu šutersku večer Nuggetsa i napravili "break"
Foto: Portland Trail Blaers / Blazersi u doigravanju

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su Denver Nuggetse 97:90 u njihovom Pepsi Centeru i “breakom” izjednačili na 1-1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Igrači Denvera su odigrali jedan od najgorih mečeva u sezoni i užasnim šutem omogućili gostima da preuzmu prednost domaćeg terena.

Razlog treba tražiti i u činjenici da Nikola Jokić nije bio na svom play-off nivou, rano je ušao i u problem sa faulovima, ali je opet bio jedina konstanta u igri Nuggetsa sa 16 poena (šut 7-17 iz igre), 14 skokova i 7 asistencija.

Srbijanski centar je tokom većeg dijela meča razigravao tim, ali su njegovi saigrači skoro sve promašili što su gosti koristili i bez pretjerano velike pomoći Damiana Lillarda postepeno povećavali prednost koja je rasla do +17 (52:35).

Jokića je najbolje pratio Jamal Murray sa 15 poena i 7 skokova, ali se on ispromašivao u prvom poluvremenu (2-11) dok je Portland sticao ključnu prednost.

Double-double je ostvario i Paul Millsap sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak su imali još Malik Beasley sa 13 i Gary Harris sa 12 poena, ali uz užasnih 4-12 iz igre.

Ispromašivali su se još Monte Morris (1-8) i Will Barton (1-6), ali je generalno cijeli tim Nuggetsa imao je očajno šutersko veče – 34-98 iz igre (34,7%), 6-29 trojke (20,7%).

Blazerse je predvodio CJ McCollum sa 20 poena uz po 6 skokova i asistencija, po 15 su dodali Enes Kanter (9 skokova) i Rodney Hood, dok je skromnih 14 ubacio Damian Lillard (5/17, 1/7 trojke), ali se nije osjetio njegov loš dan.

Meč su obilježile i povrede Toreya Craiga, Jamal Murraya i Mauricea Harkless. Craig je slomio nos, ali se kasnije vratio na parket sa maskom na licu.

Murray je zbog porede butnog mišića bukvalno hramljući igrao posljednjih nekoliko minuta, dok se Harkless nije vratio nakon povrede skočnog zgloba.

Serija se nastavlja na terenu Blazersa u Portlandu – treći meč je u subotu ujutru od 4.30 sati po našem vremenu.

Trijumf Blazersa prokomentarisao je i Jusuf Nurkić na svom Twitter nalogu jednostavnom porukom: “Coming home” (dolaze kući).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije