Bravo, Zmajevi: Slovenija je "pala", Bosna i Hercegovina u četvrtfinalu

Radiosarajevo.ba
Bravo, Zmajevi: Slovenija je "pala", Bosna i Hercegovina u četvrtfinalu
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u osmini finala Europskog prvenstva odmjerila snage s reprezentacijom Slovenije. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 65:59.

Naša reprezentacija je mnogo bolje otvorila susret i nakon dvije minute igre na krilima Adžića i Sikiraša napravili smo seriju 8:0. Slovenci su uzvratili još snažnije. Izabranici Borisa Džidića nisu upisali poene punih šest minuta pa su Slovenci napravili seriju 13:0 i poveli 13:8. Seriju je prekinuo Sani Čampara. Prvih deset minuta reprezentacija Slovenije riješila je u svoju korist rezultatom 17:12.

Na krilima Čampare i Kamenjaša naša reprezentacija u drugoj četvrtini dolazi do preokreta i vodstva. Napravili smo seriju 8:0 i u 18. minuti poveli 25:21. Prednost smo zadržali do odlaska na odmor, a u prvom poluvremenu vidjeli smo svega 58 poena (30:28).

Drugo poluvrijeme otvaramo bolje od Slovenije, pravimo seriju 5:0 i dolazimo do vodstva 35:28. Uslijedio je potom jedan lošiji period u igri naših juniora pa je Slovenija prišla na svega jedan poen zaostatka (40:39). U završnici treće četvrtine Slovenija je uspjela izjednačiti i u posljednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 46:46.

Slovenija je na otvaranju posljednje četvrtine pogodila dvije trojke i došla do četiri poena prednosti (52:48). Nastavila je rasti prednost Slovenije, pa je nako nešto manje od pet minuta igre u posljednjoj četvrtini bilo plus osam (59:51) za Sloveniju. Napravili su izabranici Borisa Džidića potom seriju 11:0 i došli do vodstva dvije minute prije kraja susreta (62:59). Uspjeli smo zadržati prednost i slavili rezultatom 65:59. Slovenija nije postigla poene iz igre posljednjih pet minuta utakmice. 

Najefikasniji u našim redovima bio je Čampara sa 20 poena, dok je Adžić dodao 18. 

U četvrtfinalu igrat ćemo protiv boljeg iz susreta Srbija - Njemačka (18). Četvrtfinale je na rasporedu u petak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije