Bh. Zmajice danas igraju protiv Slovenije: Sretno sjajne djevojke

2
Radiosarajevo.ba
Bh. Zmajice danas igraju protiv Slovenije: Sretno sjajne djevojke
Foto: FIBA / Veliko slavlje naših košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija igra odlično na EURO basketu.

Zmajice su vezale dvije pobjede, prvo su savladale favorita prvenstva Belgija, a nakon toga i Tursku. Osigurale su sebi prolaz dalje. 

Danas naše cure u 12 sati igraju posljednji meč grupne faze protiv Slovenije, a pobjedom bi ovjerile prvo mjesto u grupi i plasirale se direktno u četvrtfinale.

Podsjećamo, sjajnom igrom bh. košarkašica oduševljena je i krovna svjetska košarkaška organizacija FIBA, koja objavljuje sadržaje sa čestitkama i hvalospjevima.

“Povratak Bosne i Hercegovine nakon skoro 22 godine teško je mogao biti spektakularniji”, piše FIBA u tekstu posvećenom bh. timu.

Također, FIBA je još jednom podsjetila na nestvarnu pobjedu izabranica Gorana Loje u četvrtak, kada su srušile Belgijanke koje su jedne od glavnih favoritkinja za osvajanje turnira.

“Bosna i Hercegovina tjera ljude da sjednu i obrate pažnju na njihove nastupe nakon više od dvije decenije odsustva s velikog takmičenja. Generacije obožavatelja košarke u BiH po prvi put gledaju svoju naciju na velikoj pozornici, a i većina košarkašica s trenutnog popisa te 1999. je još bila u vrtiću kada je Razija Mujanović briljirala na parketu i predvodila Zmajice na Eurobasketu”, kazali su iz FIBA-e.

Sretno Zmajice i da nastavite igrati i pobjeđivati.

MOZZART kladionice daju veliku prednost reprezentaciji Slovenije kvotom 1.35, dok je kvota na reprezentaciju BiH 3.50.

Ostatak ponude za ovaj meč možete pogledati OVDJE.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije