Anthony i McCollum osigurali pobjedu Portlandu: Poznat datum povratka Nurkića

Radiosarajevo.ba
Anthony i McCollum osigurali pobjedu Portlandu: Poznat datum povratka Nurkića
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Jusuf Nurkić

Portland Trail Blazersi u tijesnom meču savladali su Detroit Pistonse (107:104) te tako zadržali nadu da bi ipak mogli dohvatiti play-off na Zapadu.

U izostanku prve zvijezde Damiana Lillarda, odgovornost su preuzeli CJ McCollum i Carmelo Anthony. Obojica su odigrala najbolju partiju sezone, McCollum je upisao 41 poen i 12 asistencija (lični rekord), dok je Anthony zabilježio season-high od 32 poena.

Iskusni Carmelo Anthony je praktično i riješio pitanje pobjednika kada je na 20 sekundi prije kraja pogodio s poludistance za nedostižno vodstvo od 105:101.

U redovima Detroita najefikasniji su bili rezervista Christian Wood (26) i veteran Derrick Rose (15).

Inače, američki mediji pišu kako je prolongiran povratak Jusufa Nurkića na parket. Ranije su izvještavali kako se očekuje da bh. centar ponovo zaigra za Portland odmah nakon All-Star pauze u ovom mjesecu, ali nove informacije govore da će se to ipak desiti u martu.

Trail Blazersi su trenutno deveti u Zapadnoj konferenciji sa omjerom 26-32 te se nadaju da bi s oporavljenim Lillardom i Nurkićem do kraja regularnog dijela sezone uspjeli doći barem do osme pozicije, koja vodi u doigravanje.

Rezultati NBA lige:

Portland – Detroit 107:104

Denver – Minnesota 128:116

Golden State – New Orleans 101:115

Oklahoma – San Antonio 131:103

Chicago – Washington 126:117

Toronto – Indiana 127:81

LA Lakers – Boston 114:112

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije