Adnan Pločo: 'Kada FACE TV prenosi utakmice reprezentacije BiH, Zmajevi su osuđeni na pobjedu'

1
A. Sokolović
Adnan Pločo: 'Kada FACE TV prenosi utakmice reprezentacije BiH, Zmajevi su osuđeni na pobjedu'
Foto: Privatni album / Adnan Pločo

Košarkaši Bosne i Hercegovine plasirali se u polufinale pretkvalifikacija za Olimpijske igre, gdje će igrati protiv Izraela.

Utakmica protiv Mađarske koju su Zmajevi dobili sa 103:78 izazvala je veliku pažnju sportske javnosti u Bosni i Hercegovini. Susret iz Poljske je bio u direktnom TV prijenosu na FACE TV-u, a veliku pažnju i pozitivne kritike izazvao je komentar kolege Adnana Ploče

On je za portal Radiosarajevo.ba dao svoj komentar svih dešavanja koji su prethodili ovom događaju za koji je rekao da je - neopisivi osjećaj

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

"Prije svega hvala portalu Radiosarajevo.ba na pozivu za razgovor. Jedna lijepa noć na FACE televiziji iz više razloga, a posebno jer je naša reprezntacija upisala izuzetno važnu i visoku pobjedu. Nakon više od 80 komentarisanih utakmica fudbalske Premijer lige BiH, utakmica Prve lige FBiH, bokserskih mečeva, sam poziv da komentarišem košarkašku reprezentaciju BiH zaista je bio neopisiv osjećaj", priča nam Adnan.

Zatim nam je opisao kako je dobio poziv da komentira susret Zmajeva, odlučujući u grupnoj fazi pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Najnovija informacija: Osiguran TV prijenos odlučujuće utakmice Zmajeva protiv Mađarske

Najnovija informacija: Osiguran TV prijenos odlučujuće utakmice Zmajeva protiv Mađarske

"Kada sam saznao da imam priliku komentarisati košarkašku reprezentaciju u tako važnom meču, moram priznati da je po prvi put u karijeri bilo one pozitivne treme. Komentarisati Nurkića, Garzu, Musu... velika su stvar za karijeru jednog komenatora.

Kao novinar izvještavao sam i sa domaćih i sa gostujućih mečeva i fudbalske i košarkaške reprezentacije i za portal, i za novinu i za radio, ali komentarisati sve to, ostaje za čitav život", dodaje Pločo.

Adnan Pločo
Foto: Privatni album : Adnan Pločo

Pohvalio je i rad kolege Adija Šovšića...

"Iskreno, kada je utakmica krenula zaista ta trema je nestala i smatram da smo kolega Adi Šovšić i ja zajedno odradili dobar posao. Zaista dobili smo mnogo pohvala nakon utakmice. Naravno, bilo je i kritika i onih opravdanih i neopravdanih, ali hvala svakome ko je odvojio vrijeme poslao poruku, napisao neki komentar, jer je to najbolji pokazatelj da se prati ono što radimo", iskren je Pločo.

Posebnu zahvalnost duguje FACE televiziji na ukazanom povjerenju...

"Hvala FACE televiziji koja je svim gledaocima u našoj zemlji omogućila da uživaju u sjajnoj utakmici naše reprezentacije. Posebno raduje činjenica da je naš tim prvi put nakon 2012. godine upisao preko 100 poena u jednoj zvaničnoj utakmici, ali i ono što smo naglasili nakon utakmice da su svi naši igrači koji su bili u kadru, njih 12, upisali barem jedan poen, te da su svi na parketu proveli 10 minuta i više", nastavlja Pločo.

Adnan je komentirao i rad selektora Adisa Bećiragića....

Uživo iz Poljske sa borbe za Olimpijske igre: Bosna i Hercegovina - Mađarska 103:78

Uživo iz Poljske sa borbe za Olimpijske igre: Bosna i Hercegovina - Mađarska 103:78

"Zaista, selektor Bećiragić i njegovi momci su se izdigli iznad svih problema, pokazali kako se bori za dres reprezentacije i nadam se da će i u meču sa Izraelom, ali i u nastavku pretkvalifikacija za Olimpijske igre nastaviti sa dobrim partijama.

Nekako kada FACE prenosi utakmice reprezentacije, naši Zmajevi su "osuđeni" na pobjedu. Ovaj duel sa Mađarima ću pamtiti do kraja života, jer je prva utakmica neke naše reprezentativne selekcije koju sam komentarisao, a eto sudbina je htjela da to bude baš na moj 35. rođendan. Za kraj moram priznati da od uzbuđenja sinoć nisam mogao zaspati gotovo do jutra", iskren je Adnan Pločo u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Iz lične karte

Adnan Pločo je rođen u Sarajevu 1988. godine. Sportskim novinarstvom počeo se baviti na Radiju 8. Bio je član redakcije portala Sport centar, kao i Dnevnog lista Faktor.

Uređivao je portal Sportske.ba, a danas na popularnom Radiju 8 uređuje i vodi emisiju Sportski mikrofon.

Također, komentator je i utakmica fudbalske Premijer lige BiH na televiziji MYTV, te utakmica Prve lige Federacije BiH. Stalni je kolumnista crnogorskog portala LOBSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije