Magična noć za Džanana Musu: Zmajevi razbili Mađarsku i prošli u polufinale!

2
N. Ž.
Magična noć za Džanana Musu: Zmajevi razbili Mađarsku i prošli u polufinale!
Foto: FIBA / Džanan Musa na meču Bosna i Hercegovina - Mađarska

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazila je selekciju Mađarske i tako osigurala prolazak u polufinale prekvalifikacijskog turnira za Olimpijadu. Rezultat je glasio 103:78. 

Naši Zmajevi su apsolutno dominirali od prve do posljednje sekunde meča. Ovom pobjedom zakazali smo duel protiv Izraela u polufinalu ovog turnira. 

Prva četvrtina

Odmah na startu, bilo je jasno - Zmajevi su mnogo jači od selekcije Mađarske. Od početka su dominirale naše zvijezde, ali jedno ime vrijedi izdvojiti. 

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Džanan Musa je prvu četvrtinu završio s 16 poena, pet asistencija i četiri skoka. Nisu mnogo iza njega bili Luka Garza i Jusuf Nurkić, za koje Mađari jednostavno nisu imali odgovora. 

Bosna i Hercegovina - Mađarska
Foto: FIBA: Bosna i Hercegovina - Mađarska

Četvrtina je završila rezultatom 36:16 za našu selekciju. 

Druga četvrtina 

Ako je prvi period bio dobar, šta reći za drugi dio prvog poluvremena? 

Čak i kada je na parketu bila naša nominalno druga petorka, bez Muse, Nurkića i Garze, prednost je rasla, a kada su se vratili naši najbolji puleni, onda je sve eksplodiralo. 

Na kraju poluvremena, rezultat je glasio 57:28, odnosno 29 poena razlike za našu selekciju. Prednost je na momente rasla i do +31. 

Bosna i Hercegovina - Mađarska
Foto: FIBA: Bosna i Hercegovina - Mađarska

Treća četvrtina 

Kako je prva dio utakmice završio, tako se drugi dio nastavio - dominacijom Džanana Muse. Naš dragulj je postigao atraktivnu trojku s devet metara, a imao je i nekoliko fantastičnih poteza u odbrani. 

Zbog toga je Mađarska odlučila 'duplirati' igrača Real Madrida, što je otvaralo naše druge reprezentativce. Srećom, danas su svi bili na nivou, pa je razlika samo rasla. 

Na kraju perioda, rezultat je glasio 83:52, a prednost našeg tima je rasla i do 35 poena razlike

Džanan Musa
Foto: FIBA: Džanan Musa

Četvrta četvrtina

U posljednjem periodu meča, igralo se u mirnijem tempu. Naš selektor Aziz Bećiragić je odlučio dati priliku svim igračima koje je doveo u Poljsku, a odmarali su Musa, Nurkić i Garza. Vrijedi istaći da je Haris Delalić imao odličnu rolu, a postigao je šest poena zaredom kada nas je malo 'stalo'. 

Ipak, održavali smo dobru razliku, mada je kvalitet igre, mora se reći, znatno opao. Na kraju je rezultat glasio 103:78.

Najbolji je u našoj selekciji bio Džanan Musa, koji je susret završio sa 26 poena. Jusuf Nurkić i Luka Garza su imali 12, odnosno 10 poena. Vrijedi istaći i Alibegovića, koji je postigao 14 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije