Adin Vrabac, strijelac pobjedničkog koša, o pobjedi Bosanaca u Rigi

Radiosarajevo.ba
Adin Vrabac, strijelac pobjedničkog koša, o pobjedi Bosanaca u Rigi
Foto: Spars Realway / Adin Vrabac

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je večeras u Rigi 62:61 u fantastičnoj utakmici u našem prvom koraku ka plasmanu na Eurobasket. 

Bosanci su odigrali sjajnu posljednju četvrtinu i uspjeli su nadoknaditi prednost Latvije, koja je u jednom trenutku iznosila i 12 poena. 

Adin Vrabac, koji je pogodio za vodstvo BiH na 20 sekundi do kraja, nakon duela širio je pozitivne vibracije. 

"Pokazali smo odličan mentalitet i to je jako bitno za nas. Trener je želio da igramo jaku odbranu 40 minuta. Nismo stali, iako smo imali određenih grešaka. No, na kraju ovo je velika pobjeda za sve nas", kazao je Adin Vrabac, košarkaš KK Spars Realway. 

Nevjerovatni Bosanci preokrenuli rezultat i odnijeli pobjedu nad Latvijom

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Rigi Latviju rezultatom 62:61. Latvija je bolje otvorila meč i nakon prve dionice je vodila sa 21:17, ali serijom 10:0 naš tim je sredinom drugog perioda poveo sa 21:27. Ipak, uslijedio je pad u igri Zmajeva, Latvija je napravila seriju 15:3 i na poluvrijeme otišla vodstvom 36:30.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije