Adin Vrabac oduševljen što će igrati u španskoj ligi

Radiosarajevo.ba
Adin Vrabac oduševljen što će igrati u španskoj ligi
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član kluba Iberostar Tenerife Adin Vrabac zvanično je predstavljen španskim novinarima u utorak.

 On je rekao da se osjeća veoma ugodno ovih dana na Kanarskim otocima.

Shvatio sam da riječ o vrlo profesionalnom projektu, gdje vam svi pomažu da napredujete. Ovo je sjana prilika da igram u Endesa lgi koja je jedna od najjačih u Evropi”, izjavio je Vrabac.

Vrabac je ovog ljeta prešao iz beogradskog Partizana u Tenerife i kaže da se sjajno osjeća, piše Eldorsar.com.

“Ovdje sam već nekoliko dana i vrlo dobro se osjećam. Imam dobre poveznice s klubom i Kanarima, jer je na mene ostavio veliki utjecaj Nenad Marković, koji me je trenirao u mlađim reprezentativnim kategorijama BiH. Veoma mi je važno njegovo prisustvo i preporuke mog agenta”, dodao je naš reprezentativac.

Upitan šta može donijeti ekipi Tenerifea, Vrabac je odgovortio da energično igra i da je uvijek na 100 posto svojih mogućnosti na terenu i na treninzima.

Bh. internacionalac je priznao da je veliki poštovalac igre Dimitrisa Diamantidisa i priznao je da je potpisivanje za Tenerife veliki izazov.

Sportski direktor kanarskog kluba Aniano Cabrera istakao je polivalentnost Vrabca i dodao da ga je pratio dok je još igrao u njemačkom Trieru.

On je polivalentan igrač, koji može povući napad, probiti protivničku odbranu, dobro prati igru i uvijek gleda da loptu proslijedi najbolje pozicioniranom saigraču. On je timski igrač. Zato smo odlučili da je Vrabac baš taj igrač koji će kompletirati naš tim”, objasnio je Cabrera.

Upitan da li je Bosanac dugoročno riješenje, Cabrera je pojasnio da je jasno, da kada igrač ima 23 godine i kada je imenovan za kapitena Košarkaške reprezentacije BiH, onda je znak da je ovo igrač budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije