Adis Bećiragić za Radiosarajevo.ba: Već su nas otpisali, ali mi Bosanci smo najbolji kada je najteže

2
A. Vatreš
Adis Bećiragić za Radiosarajevo.ba: Već su nas otpisali, ali mi Bosanci smo najbolji kada je najteže
Foto: FIBA / Adis Bećiragić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca počinje kvalifikacije za Eurobasket 2025.

Zmajevi će prvo gostovati Kipru u Nicoziji 23. februara, a potom će tri dana kasnije u Tuzli dočekati Francusku.

Selektor našeg državog tima Adis Bećiragić u srijedu je objavio širi spisak igrača za pomenute utakmice, na kojem nema igrača iz NBA lige, Jusufa Nurkića (Phoenix Suns) i Luke Garze (Minnesota Timberwolves).

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Svi ostali raspoloživi igrači su tu, uključujući Džanana Musu (Real Madrid), koji će predvoditi naš tim.

"Kao što je poznato, mi nemamo neku ogromnu bazu igrača, tako da se uglavnom 'vrte' ista imena. Ta generacija je još uvijek jaka i ima ispred sebe svijetlu budućnost. Ja sam zadovoljan", rekao je Bećiragić za portal Radiosarajevo.ba.

Adis Bećiragić objavio imena igrača za Kipar i Francusku

Adis Bećiragić objavio imena igrača za Kipar i Francusku

Kako je rekao, najbitnije mu je da svi dođu zdravi na okupljanje.

"Nadam se da će svi biti živi i zdravi do februara. To je najvažnije. Onda se nadamo i da ćemo igrati dobro, te da ćemo napraviti dobru atmosferu koja nam je potrebna da igramo dobro", poručio je.

Iako je bilo nekih priča da bi mogli dobiti novog naturalizovanog igrača, to mjesto je ponovo zauzeo John Roberson (Manisa).

"Nismo htjeli, a ni mogli angažovati nekog drugog stranca. Bilo je kratko vrijeme, a Roberson je još uvijek mentalno i fizički spreman da pomogne reprezentaciji. Ima ogromnu želju. Imao je jednu operaciju, ali u srijedu je počeo da trenira i bit će spreman za februar", otkrio je Bećiragić.

Košarkaši BiH

Osim Kipra i Francuske, u grupi s BiH je i Hrvatska. Iako na Eurobasket idu tri selekcije iz svake grupe, naš tim se našao u nezahvalnoj poziciji, jer se Kipar kao jedan od domaćina turnira automatski kvalifikovao. Bećiragić je unatoč svemu optimističan.

"U komentarima mnogih ljudi oko sebe sam primijetio da su nas uglavnom već otpisali. Kako često govorim, mi Bosanci smo najbolji kad je najteže. Nemam namjeru da gubim. Mislim da ću pobijediti sve utakmice. To mi je želja", dodao je Bećiragić na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Širi spisak za Kipar i Francusku

Edin Atić (Igokea), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Gran Canaria, Španija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Bodrumspor, Turska), Ajdin Penava (Juventus, Litvanija), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Evreux, Francuska), Miralem Halilović (Galatasaray, Turska), Kosta Kondić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Haris Delalić (Igokea), Markus Lončar (Al-Taawon, Saudijska Arabija), Emir Ahmedović (TED Ankara, Turska), Njegos Sikiraš (Rogaška, SLovenija), Adnan Arslanagić (Ilirija, Slovenija), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Obrad Tomić (Ratla, Estonija), Zinedin Mulić (Spars), Darko Talić (Borac Čačak), Vojin Ilić (Bosna Sarajevo), Ibrahim Durmo (Pecs, Mađarska) i Harun Zrno (Valmiera, Latvija).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije