Cristiano Ronaldo izdvojio bogatstvo za novi auto: Proizvedeno ih je samo deset na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo izdvojio bogatstvo za novi auto: Proizvedeno ih je samo deset na svijetu
Foto: Twitter / Instagram / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo nakon niza iznenađujućih odluka, kao one da napusti europske nogometne terene i počne živjeti u Saudijskoj Arabiji gdje sad igra za Al Nassr, sada je opet odlučio iznenaditi javnost.

Posljednjih se mjeseci priča kako je odustao od kvalitetnog nogometa te se prodao za novac Saudijcima, ali sad ima razlog da se smiješi.

Kupio je nevjerojatno skup automobil.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Naime, mnogi pričaju kako mu je karijera propala, ali činjenica je da Cistiano ‘teži’ oko 490 milona dolara (900 miliona KM), a dio te cifre sada je izdvojio za 8 miliona eura (15,6 miliona KM) vrijedan automobil koji je dugo želio, piše Story.hr.

Podsjetimo, ovaj portugalski nogometaš već ima vrlo zavidnu kolekciju jako skupih, luksuznih automobila.

Tako u svojoj ‘kolekciji’ ima već tri automobila marke Buggati, Chiron, Veyron Grand Sport Vitesse te Voiture Noire, a sada mu je napokon stigao i četvrti - Bugatti Centodieci. Proizvedeno ih je samo deset na svijetu, a jedan je dostavljen na pustinjski kućni prag nogometaša.

Ova novi ekskluzivni model Bugatti Centodieci je personaliziran, a kada ga registrujete, platite porez i ekološku taksu za njega, cijena mu se penje na oko 9,5 miliona eura (18,5 miliona KM).

Zaista vrtoglava cijena, zar ne?

Ronaldo je ovu mašinu francuske firme, koja je dio firme Bugatti Rimac u vlasništvu Mate Rimca, 'zakapario' prije skoro dvije godine, trebao je to biti poklon samom sebi za 38. rođendan koji je proslavio 5. februara, ali Centodieci mu je ipak stigao s mjesec dana zakašnjenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije