Četiri osobe smrtno stradale u sukobima navijača u Kamerunu

Radiosarajevo.ba
Četiri osobe smrtno stradale u sukobima navijača u Kamerunu

Prema izvještajima svjetskih medija, četiri su osobe smrtno stradale u sukobu kamerunskih navijača i vojske nakon kvalifikacijske utakmice za Afrički kup nacija između nogometaša Kameruna i Senegala (0-0) igrane u subotu u Garoui.

Bijesni zbog ishoda susreta kamerunski su se navijači sukobili s vladinim vojnim snagama koje su brinule o osiguranju. Zasad nije poznato da li su osobe koje su stradale civili ili vojnici, a navodno je i više osoba ranjeno.

Podsjećamo, u subotu je kapetan Kameruna Samuel Eto'o promašio jedanaesterac u posljednjoj minuti susreta koji bi njegovoj reprezentaciji donio trijumf. Nakon toga napadač milanskog Intera se uporno izvinjavao navijačima putem državnog radija.

"Želim zahvaliti publici na potpori od početka do kraja. Promašio sam penal i odgovoran sam za gubitak bodova. Ponizno vas molim za ispriku. To je jedini penal koji sam promašio kroz cijelu sezonu", poručio je između ostalog Eto'o čiji je udarac iz jedanaesterca odsjeo na gredi i tako uskratio Kamerunu dragocjene bodove u borbi za plasman na Afrički kup nacija.

Nakon četiri odigrana kola u kvalifikacijskoj skupini 5 Kamerun drži treće mjesto ljestvice s pet bodova, pet manje od vodećeg Senegala. Do kraja kvalifikacija Kamerunci još igraju protiv Mauricijusa i Konga. Samo prvo mjesto u skupini vodi izravno na Afrički kup nacija, dok će plasman na prestižno takmičenje izboriti i dvije najbolje drugoplasirane momčadi iz 11 skupina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije