Brazilske Ćirolije: Ja ću uvijek biti za Papeta

Radiosarajevo.ba
Brazilske Ćirolije: Ja ću uvijek biti za Papeta

Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, bronzani s hrvatskom fudbalskom reprezentacijom u Francuskoj prije 16 godina, veliki učitelj, ekskluzivno će, i to samo na Radiju Sarajevo i portalu Radiosarajevo.ba u narednih tridesetak dana komentirati najzanimljivije događaje iz Brazila.

Miroslav Ćiro Blažević osvrnuo se na produžetke koji su se igrali tokom nekoliko utakmica. Kaže kako u tom trenutku, treneri mogu dati samo moralni impuls svojim fudbalerima i sve ostalo prepustiti u njihove ruke. 

„Sve ostalo su šuplje priče u tom trenutku. Snagu iscrpljeni fudbaleri mogu očuvati tako što će paziti na ishranu i jesti lagano probavljivu hranu da bi krv mogla nesmetano ići u njihove ekstremitete. Fizioterapeuti i pomoćni treneri moraju raditi na tome da što prije olabave njihovu muskulaturu koje je zgrčena i puna toksina“ savjetuje Ćiro. 

A što se tiče trenutnog stanja u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dakle stanja u kojem naši fudbaleri više nemaju trenera, Ćiro kaže da je kod nas uvijek haos.

„Haos je uvijek oko svega, pa evo sad i oko odluke za trenera, ali mislim da je Safet Sušić napravio nešto što je najvažnije! Popularnost naše domovine BiH je širom svijeta bila ogromna, simpatije su bile sve na našoj strani. A ja ću i dalje biti za Papeta, iako se ne pitam ništa. Jebo ti Ćiru“ završava Blažević na sebi svojstven način. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije